Салат з хрусткими баклажанами – оригінальна закуска з прекрасним ароматом. Від одного тільки запаху хочеться спробувати кулінарний шедевр. Приготування не забере багато часу, а гості будуть приємно здивовані. Прості інгредієнти за лічені хвилини перетворюються в дивовижне частування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 200 гр.
- Помідор 300 гр.
- Петрушка 50 гр.
- Часник 2 зубці
- Рослинна олія 200 мл.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний 25 гр.
Кроки
- Перевіряємо наявність продуктів для апетитного салату. Вибираємо молоді і стиглі плоди.
- Готуємо “синенькі”. Обполіскуємо під краном, обрізаємо кінці. Ріжемо на досить великі четвертинки. Для впевненості в тому, що баклажани не гірчать, посипаємо їх сіллю і залишаємо. Коли виділиться волога, обполіскуємо і витираємо серветками.
- У пакет насипаємо крохмаль (кукурудзяний або картопляний), викладаємо підготовлені овочі. Закручуємо і струшуємо, щоб запанірувати баклажани.
- У високу каструлю наливаємо рослинну олію і доводимо до кипіння. По черзі смажимо баклажани, а потім видаляємо зайву олію, викладаючи на паперові рушники.
- Стиглі помідори обполіскуємо, витираємо рушником, видаляємо плодоніжки і ріжемо часточками. Перекладаємо в салатник.
- Додаємо хрусткі баклажани.
- Подрібнюємо попередньо вимиту петрушку і перекладаємо до решти інгредієнтів.
- Окремо змішуємо соєвий соус, чорний перець і рубаний часник.
- Заливаємо компоненти заправкою і розмішуємо так, щоб не пошкодити інгредієнти.
Подаємо відразу ж після приготування, щоб баклажани залишалися хрусткими. Приємного апетиту!