Салат з кабачків на зиму без оцту – одна з найпопулярніших заготовок. Цей рецепт підійде тим, хто не приймає використання оцту в консервації. Салат з кабачків виходить по-справжньому смачним та апетитним! Таку закуску зможуть оцінити не лише близькі, а й гості, адже доповнити святковий стіл салатом із кабачків можна і потрібно!
Як приготувати салат із кабачків на зиму без оцту
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський 5 шт.
- Рослинна олія ½ ст.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Перець червоний мелений 1 ч. л.
- Суміш перців 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 113 ккал
Білки: 0.7 г
Жири: 7.9 г
Вуглеводи: 10.2 г
Кроки
- Помідори промиваємо, нарізаємо на кілька частин і подрібнюємо блендером. Отриману томатну масу переливаємо у каструлю.
- Ставимо каструлю на вогонь, після закипання проварюємо томатну масу приблизно 10-15 хвилин. У процесі варіння знімаємо пінку, що з’являється.
- Кабачки промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними кубиками.
- Через годину в киплячу томатну масу вливаємо олію.
- Додаємо цукровий пісок, сіль, суміш перців та червоний мелений перець. Все перемішуємо.
- Потім викладаємо в каструлю нарізані кабачки, перемішуємо все і тушкуємо протягом 15-20 хвилин після закипання.
- За цей час необхідно промити та нарізати болгарський перець.
- Додаємо в салат, що готується, подрібнений перець, розмішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин.
- За пару хвилин до готовності додаємо в салат лимонну кислоту.
- Попередньо стерилізуємо банки.
- Готовий салат необхідно розлити банками і закрити їх кришками.
Дуже смачний та апетитний салат із кабачків на зиму, приготований без використання оцту, готовий!
Приємного вам апетиту!