Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками. Цікаве поєднання продуктів не залишить вас байдужими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2 шт.
- Куряча печінка 200 гр.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Гірчиця Діжонська 1 ч. л.
- Мед квітковий ½ ч. л.
- Зелень за бажанням
- Сир бринза (з овечого молока) за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 161 ккал
Білки: 8.9 г
Жири: 11.1 г
Вуглеводи: 6.1 г
Кроки
- Почнемо готувати салат із печінкою та яблуками. Поставте невелику каструлю із водою на вогонь. Доведіть до кипіння. Яблука добре помийте, наріжте на 4-6 частин залежно від розміру яблук, видаливши з них серцевину. У киплячу воду викладіть часточки яблук, додайте спеції до смаку (гвоздика, запашний перець).
- Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість олії, викладіть попередньо промиту та просушену курячу печінку та обсмажте на невеликому вогні з двох боків. Посоліть і поперчіть готову печінку.
- Приготуйте заправку салату. Прямо в салатнику з’єднайте оливкову олію, лимонний сік, мед та гірчицю. Все добре перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком. Розмішайте заправлення.
- Приготовлені яблука злийте за допомогою сита і відправте салатник із заправкою.
- Готову печінку відправте до яблук і ретельно перемішайте.
- Наявну зелень промийте і просушіть. Салат викладете на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню та бринзою. Бринзу можна замінити сиром та сиром фета.
Сервірований салат подавайте до столу теплому вигляді.
Смачного!