Салат з маринованими грибами та копченою куркою – закуска з розряду швидких. Виглядає чудово. Часто такий салат можна побачити на святах та банкетах. У рецепті вказано універсальний список продуктів для салату, але ви завжди можете виявити трохи фантазії та доповнити салат своїми улюбленими овочами, зеленню чи спеціями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 4 шт.
- Картопля 2 шт.
- Кріп 4 гілки
- Петрушка 4 гілки
- Опеньки мариновані 400 гр.
- Майонез столовий молочний для заправки
- Куряча грудка копчена 300 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для салату заздалегідь необхідно зварити картоплю та курячі яйця, робіть це у різних каструлях. Варену картоплю натріть на великій тертці, викладіть першим шаром на плоску страву, посоліть, приправте меленим перцем і змастіть майонезом.
- Невеликий пучок зеленої цибулі промийте, просушіть і наріжте невеликими відрізками. Покладіть цибулю другим шаром і додайте майонез.
- Відокремте м’ясо від кісток та шкіри. Філе копченої курки наріжте дрібними кубиками. Покладіть його третім шаром, розрівняйте та змастіть майонезом.
- Варені курячі яйця натріть на великій тертці. Поступово розподіліть масу поверх курячого шару і добре промажте майонезом.
- Петрушку та кріп дрібно порубайте ножем і посипте зеленню салат.
- Мариновані гриби відкиньте на сито, щоб стекла рідина. Покладіть їх поверх салату. Дуже великі грибочки наріжте часточками.
Салат виходить не тільки смачним, а й дуже красивим, до того ж часу йде на приготування небагато. Смачного!