Це дуже простий з приготування, але при цьому складний за поєднанням смаків салат. В його структуру входять салатні листя руколи, а за неповторний смак відповідають груша, сир і волоські горіхи. Салат одночасно і солодкий і солоний, хрусткий і ніжний. Цілий букет відчуттів подарує вам це незвичайне блюдо. Такий салат з грушею можна приготувати і на святковий стіл, і для романтичного побачення на двох. Він буде відмінно поєднуватися з келихом хорошого вина.
Для такого салату дуже важливо правильно вибрати інгредієнти. Груша має бути свіжа і стигла, не пом’ята і без потемніння, які зіпсують її смак. Ви можете вибрати ваш улюблений сорт, але багато хто воліє груші «Конференц» за їх доступність в будь-який час року і солодкий смак. Сир так само використовуйте, той що вам подобається за смаком, але переважно він повинен бути з благородною блакитною пліснявою. Повірте саме це поєднання смаків найкраще.
- Рукола 150-200 гр.
- Груша 1 шт.
- Волоський горіх 50 гр.
- Сир з блакитною пліснявою 30-50 гр.
- Мед квітковий 1-2 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Лимонний сік 2 ч. л.
- М’ята свіжа 10 листочків
- Вимийте і добре висушіть свіжу рукколу. Грушу так само вимийте і витріть насухо.
- На розігріту сковорідку викладіть волоські горіхи розрубані на невеликі шматочки. Додайте до горіхів рідкий мед і перемішайте, топіть їх на невеликому вогні, поки мед не карамелізуєтся і не покриє горіхи з усіх боків.
- Потім викладіть горіхи на тарілку, покриту листом пергаменту, і дайте їм охолонути. Мед застигне хрусткою карамельною скоринкою.
- Грушу розріжте навпіл уздовж і виріжте серцевину. Потім наріжте її дуже тонкими скибочками. Щоб фрукт не потемнів, трохи збризніть його соком лимона.
- Сир з пліснявою наріжте невеликими шматочками. Він має дуже сильний характерний смак, тому великі шматочки не потрібні.
- Якщо бажаєте додати трохи свіжості в салат, то наріжте декілька листочків свіжої м’яти. Але якщо ви не любите цей смак, то можете її не класти. навіть без м’яти салат з грушею, волоськими горіхами і сиром буде хороший.
- В окремій чашці змішайте олію і сік лимона до однорідного стану.
- На плоске блюдо для подачі викладіть рукколу гіркою. Зверху і під салат покладіть тонкі скибочки груші, рівномірно їх розподіливши з усіх боків.
- Потім покладіть шматочки сиру. Додайте горіхи. Якщо вони трохи злиплися поки остигали, обережно розклейте їх, намагаючись не розкришити.
- Додайте свіжу м’яту і полийте салат зверху заправкою. Перемішати можна буде перед тим, як почнете їсти. А до цього для подачі залиште все в гарному вигляді.
Прекрасний салат готовий, можна подавати його до столу. Смачного!