Невелика кількість інгредієнтів створює таку закінчену та досконалу страву: гриби, печінка та свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату та його гарна подача в окремих креманках, по праву дасть вам право відчути себе шеф-кухарем дорогого ресторану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Сир Тільзітер 150 гр.
- Помідор 2 шт.
- Майонез столовий молочний 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Петрушка для прикраси
На порцію
Калорії: 156 ккал
Білки: 9.1 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 3.8 г
Кроки
- Готувати салат із печінкою та грибами легко! Шматок печінки промийте і відваріть у окропі разом з цілими очищеними цибулинами і лавровим листом, посоліть і готуйте 40 хвилин. Дістаньте та остудіть.
- Свіжі гриби очистіть та промийте. Можна приготувати з замороженим продуктом, тоді попередньо розморозьте його. Подрібніть середні кубики. Обсмажте на гарячій сковороді під кришкою з олією 10 хвилин, помішуючи періодами.
- Великий помідор (або 2 дрібні) промийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і наріжте кубиком. Якщо помідор рідкий – видаліть м’якоть.
- Коли в сковороді не буде рідини, трохи посоліть і присипте перцем гриби. Перекладіть їх на тарілку, притискаючи ложкою до борту, віджимаючи від зайвої олії та вологи. Дайте продукту охолонути.
- Підготуйте салатники, вони мають бути абсолютно чистими та сухими. Ефектно використовувати прозорий посуд. Печінку наріжте кубиком і викладіть на дно кожної креманки однаковими порціями.
- Рясно полийте субпродукт майонезом.
- Гриби викладіть на печінку і трохи пройдіть майонезом.
- Шматочки помідора розкладіть наступним шаром у центр, намагаючись укладати салат гіркою.
- Сир натріть на дрібній терці і шапкою викладіть на помідор. Сир можна використовувати іншого сорту, головне щоб він був твердим.
- Петрушка розділіть на невеликі гілки з листочками і опустіть в холодну воду на 3 хвилини, після чого струсіть воду. Помістіть гілочку в центр сирної гірки.
Страва готова, дивуєте та радуйте своїми шедеврами!
Смачного!