Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому раджу зварити язик заздалегідь.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 200 гр.
- Помідор 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Листовий салат 100 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Для заправки:
- Олія оливкова 50 мл.
- Гірчиця 25 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Естрагон 1 ч. л.
- Бальзамічний оцет 3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Приступимо до готування салату з язиком, грибами та болгарським перцем. Яловячий або свинячий язик добре промийте під проточною водою. Перекладіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть язик близько двох годин. Готовий язик перекладіть у холодну воду, остудіть та очистіть. Очищений язик наріжте тонкими скибочками.
- Помідор помийте, обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками.
- Печериці очистіть, поріжте тонкими скибочками. Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість олії та обсмажте нарізані печериці до золотистого кольору.
- Салат добре промийте під водою, обсушіть і порвіть на невеликі шматочки руками. Огірок та перець ретельно вимийте. Огірок наріжте тонкими скибочками. Болгарський перець очистіть від серцевини та насіння, наріжте тонкими скибочками чи соломкою.
- У невеликій піалі з’єднайте всі інгредієнти для заправки. Ретельно перемішайте.
- Смажені печериці, нарізані огірки та болгарський перець, а також салатне листя перемішайте зі столовою ложкою заправки, викладіть на середину посуду, в якому подаватимете салат.
- По колу викладіть часточки помідора, обгорнутого тонкими шматочками язика, і зверху полийте заправкою, що залишилася.
Смачного!