Це шалено апетитний листковий салат. Хоча його приготування – це справа смаку. Багато хто воліє просто перемішати всі інгредієнти. Але листковим він виглядає набагато красивіше. Те, що потрібно для святкового столу!
Що ж потрібно для приготування салату з яловичим язиком, маринованими огірками та грибами
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 1 кг.
- Гриби мариновані 100 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Огірок маринований 4 шт.
- Горошок зелений консервований 1 шт.
- Сир 150 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Гірчиця 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Яв’ячий язик добре миємо, бажано потерти щіткою. Підсолену воду ставимо на плиту і коли вона закипить, кидаємо в неї язик. Варимо до готовності приблизно 2 години. Виймаємо язик і відразу занурюємо в холодну воду, так легше буде знімати шкіру. Розрізаємо язик на невеликі прямокутнички.
- Яйця відварюємо круто, потім натираємо окремо на велику тертку жовтки та білки.
- Мариновані огірки розрізаємо на невеликі шматочки. Також ріжемо гриби. А сир натираємо на велику тертку.
- Гірчицю змішуємо із майонезом.
- Тепер беремо глибоку ємність і складаємо салат шарами, кожен потрібно добре промазати майонезною заправкою. Перший шар – язик. Потім йдуть гриби та білки, після огірки та зелений горошок. І наприкінці – жовтки та сир. Ставимо салат у холод на пару годин. За бажанням можна прикрасити зеленню.