Немає нічого смачнішого, ніж кисло-солодка фруктова начинка в поєднанні з пишним бісквітним тістом, приготованим, на основі сметани, а входяче в список інгредієнтів вершкове масло, «дарує» готовій Шарлотці з яблуками дуже ніжний післясмак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 120 гр.
- Сметана 20% 50 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Сухарі панірувальні\крупа манна 15 гр.
- Яблуко 4 шт.
Кроки
- Для того щоб готовий пиріг не пригорів – форму для запікання необхідно підготувати наступним чином: промазуємо дно і бортики вершковим маслом (близько 20 грам) і зверху присипаємо панірувальними сухарями або манкою.
- Фрукти очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і подрібнюємо довільним чином. Яблучні кубики викладаємо на дно форми.
- Займемося тістом. В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль і цукровий пісок – перемішуємо і після кладемо сметану і 100 грам розтопленого вершкового масла. Всі компоненти ретельно перебиваємо до утворення піни міксером або віночком.
- Наступним етапом засипаємо суху суміш з просіяного борошна і розпушувача – замішуємо в’язке тісто.
- Отриманою масою заливаємо яблука.
- За бажанням прикрашаємо зверху часточками з яблук і простукуємо форму для рівномірного розподілу тіста.
- Запікаємо в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Шарлотку только вчера пекла. Яблок в саду сейчас полно и пирог с ними этот очень любим и печем часто в семье)