Шарлотка з яблуками на сметані і вершковим маслом в духовці

Шарлотка з яблуками на сметані і вершковим маслом в духовці

Немає нічого смачнішого, ніж кисло-солодка фруктова начинка в поєднанні з пишним бісквітним тістом, приготованим, на основі сметани, а входяче в список інгредієнтів вершкове масло, «дарує» готовій Шарлотці з яблуками дуже ніжний післясмак.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Для того щоб готовий пиріг не пригорів – форму для запікання необхідно підготувати наступним чином: промазуємо дно і бортики вершковим маслом (близько 20 грам) і зверху присипаємо панірувальними сухарями або манкою.
  • Фрукти очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і подрібнюємо довільним чином. Яблучні кубики викладаємо на дно форми.
  • Займемося тістом. В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль і цукровий пісок – перемішуємо і після кладемо сметану і 100 грам розтопленого вершкового масла. Всі компоненти ретельно перебиваємо до утворення піни міксером або віночком.
  • Наступним етапом засипаємо суху суміш з просіяного борошна і розпушувача – замішуємо в’язке тісто.
  • Отриманою масою заливаємо яблука.
  • За бажанням прикрашаємо зверху часточками з яблук і простукуємо форму для рівномірного розподілу тіста.
  • Запікаємо в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Коментарів: 1
  1. Любовь

    Шарлотку только вчера пекла. Яблок в саду сейчас полно и пирог с ними этот очень любим и печем часто в семье)

Залишити відповідь