Сьогодні ми приготуємо щі щавлеві на м’ясному бульйоні.
Кроки
- Для початку, приготуємо бульйон, він буде у нас курячим, на залишкових кісточках після оброблення курки. При варінні додамо одну цілу цибулину. Не забуваємо знімати піну з поверхні.
- Тим часом перейдемо до заготовок вмісту супу. Візьмемо одну моркву і наріжемо її не дуже дрібно. Картоплі візьмемо приблизно половину кілограма, її теж нашаткуємо. Візьмемо листя щавлю, ретельно промиємо і нарізавши теж заготовимо для подальшої закладки в суп.
- Як тільки бульйон звариться, хвилин через 45, приблизно, дістанемо курку і залишимо її остигати в стороні. А поки ж процідити бульйон і повернемо його на вогонь. Додаємо моркву і чекаємо закипання, додаємо картоплю, перемішуємо і теж чекаємо закипання.
- Паралельно, відокремимо м’ясо з остиглих частин курки, що ми дістали з бульйону. З поверхні майбутнього супу не забуваємо знімати утворюється піну. І переходимо до закладки листя щавлю нарізаних. Може здатися, що його багато, але не страшно, він всядитьсявідразу після потрапляння в суп. Не забуваємо посолити, трохи, буквально половиною чайної ложки.
- Додаємо куряче м’ясо, на любителя звичайно, хто любить з ним, а хто без. Багато точно не варто. В принципі, все. Готовність визначаємо по картоплі. Хвилин 30 приблизно буде потрібно. Хоча ні почекайте, не зовсім ще все. Для подачі на стіл необхідно ще зварити яйця курячі і вже в тарілку додавати їх, можна цілу половинку, а можна, як я люблю, дрібно нарізане, щоб навіть жовток розчинився в бульйоні. Щавлевий суп можна подавати як теплим, так і холодним.