Насичений шоколадний смак і невагома консистенція суфле підкорить вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині. Найголовніше добре збити білки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Шоколад чорний 60 гр.
- Білки яєчні 6 шт.
- Жовтки яєчні 3 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Какао 2 ст. л.
- Цукор коричневий 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Екстракт ванільний ½ ч. л.
Кроки
- 180 мілілітрів молока влийте в каструлю і доведіть до кипіння.
- Окремо змішайте столову ложку білого цукру, крохмаль і молоко, що залишилося. У вас повинна вийти однорідна маса без грудок.
- В отриману масу влийте трохи гарячого молока, потім крохмальну масу влийте в каструлю і добре перемішайте з гарячим молоком. Варіть суміш на повільному вогні, поки маса не загусне. Після цього зніміть каструлю з вогню і продовжуйте її помішувати ще кілька секунд.
- Отриманий молочний крем влийте в миску і додайте до нього ванільний екстракт, перемішайте і остудіть.
- Шоколад порубати ножем.
- Білки збийте міксером до утворення щільної піни.
- Жовтки змішайте зі столовою ложкою коричневого цукру. Збивайте інгредієнти міксером до повного розчинення цукру.
- Остиглий молочний крем збийте міксером. Не припиняючи збивати, введіть збиті жовтки і какао, доведіть масу до однорідності.
- В отриману шоколадну масу частинами викладайте збиті білки і кожен раз вимішуйте повільними круговими рухами.
- Додайте в шоколадну масу рубаний шоколад, перемішайте.
- Креманки посипте коричневим цукром, що залишився і розкладіть в них шоколадну масу.
- Креманки помістіть на деко з високими бортиками. Влийте на деко гарячу воду.
- Випікайте суфле в духовці, розігрітій до 170 градусів, 15 хвилин.
Готове шоколадне суфле остудіть, і подавайте як десерт до столу.