Шоколадний мус – чудовий невагомий десерт. У перекладі з французької «мус» означає «піна». Його можна робити на основі вершків чи яєчних білків. У першому випадку мус буде калорійнішим. Єдиний недолік рецепта, який можна згадати – це довгий процес збивання вершків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Желатин 10 гр.
- Вода кип’ячена 50 мл.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Шоколад чорний 1 плитка
- Вершки 33% 350 мл.
- Крихта шоколадна для подачі
Кроки
- У холодній кип’яченій воді розчиніть желатин. Якщо у вас желатин швидкорозчинний, то тримайте його протягом 10 хвилин, звичайний – 30 хвилин.
- Молоко влийте в невелику каструльку та підігрійте його.
- Шоколадну плитку розламайте на дрібні шматочки та викладіть у тепле молоко. Продовжуйте нагрівати, помішуйте ложкою, щоб шоколад розчинився, але не доводьте масу до кипіння. Потім заберіть каструлю з вогню і остудіть масу.
- Набряклий желатин підігрійте в мікрохвильовій печі і розмішайте, щоб маса стала однорідною. У жодному разі не можна кип’ятити желатинову масу.
- Охолоджені вершки перелийте в чашу блендера і всипте цукор. Збивайте продукти пару хвилин міксером за повної потужності.
- Не припиняючи збивання, влийте в вершки желатинову та шоколадну маси. Продовжуйте збивання до отримання пишної та стійкої піни ще кілька хвилин.
- Розлийте шоколадний мус по порціях і відправте в холодильник для застигання на кілька годин.
Перед подачею посипте десерт шоколадною крихтою. Смачного!