Шоколадний мус

Шоколадний мус – чудовий невагомий десерт. У перекладі з французької «мус» означає «піна». Його можна робити на основі вершків чи яєчних білків. У першому випадку мус буде калорійнішим. Єдиний недолік рецепта, який можна згадати – це довгий процес збивання вершків.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • У холодній кип’яченій воді розчиніть желатин. Якщо у вас желатин швидкорозчинний, то тримайте його протягом 10 хвилин, звичайний – 30 хвилин.
  • Молоко влийте в невелику каструльку та підігрійте його.
  • Шоколадну плитку розламайте на дрібні шматочки та викладіть у тепле молоко. Продовжуйте нагрівати, помішуйте ложкою, щоб шоколад розчинився, але не доводьте масу до кипіння. Потім заберіть каструлю з вогню і остудіть масу.
  • Набряклий желатин підігрійте в мікрохвильовій печі і розмішайте, щоб маса стала однорідною. У жодному разі не можна кип’ятити желатинову масу.
  • Охолоджені вершки перелийте в чашу блендера і всипте цукор. Збивайте продукти пару хвилин міксером за повної потужності.
  • Не припиняючи збивання, влийте в вершки желатинову та шоколадну маси. Продовжуйте збивання до отримання пишної та стійкої піни ще кілька хвилин.
  • Розлийте шоколадний мус по порціях і відправте в холодильник для застигання на кілька годин.

Перед подачею посипте десерт шоколадною крихтою. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь