Шоколадний террін – чудовий рецепт для того, щоб повторити його в домашніх умовах. До того ж, ласощі точно оцінять любителі шоколаду, вони мають чудовий смак, але дуже незвичайну консистенцію. На свій смак ви завжди можете доповнити террін горіхами, ягодами або іншими смачними добавками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Шоколад молочний 200 гр.
- Коньяк/лікер 2 ст.
- Борошно пшеничне 5 гр.
- Цукор ванільний ½ ч. л.
- Вершки 100 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
Кроки
- Шоколад можна взяти будь-який, який вам більше до вподоби. Плитку розламайте на дрібні шматочки та помістіть на водяну баню, розтопіть його.
- Акуратно розбийте курячі яйця та відокремте білки від жовтків. Злегка збовтайте жовтки вилкою.
- Шматок вершкового масла розтопіть у мікрохвильовій печі.
- У розтоплений шоколад поступово додайте жовтки і тримайте ємність на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою.
- Далі додайте в шоколадну масу коньяк або лікер, звичайний та ванільний цукор.
- В останню чергу додайте в шоколадну масу топлене вершкове масло, добре перемішайте.
- Окремо збийте білки до стійких піків.
- У глибокій ємності з’єднайте шоколадну масу та збиті білки, додайте борошно.
- Отримане шоколадне тісто викладіть у прямокутну форму, помістіть в іншу велику за розміром форму, наповнену наполовину водою. Запікайте шоколадний террин у духовці 50-60 хвилин при 160 градусах.
Подавайте десерт на стіл, коли він повністю охолоне. Смачного!