Важко уявити, як давно страви з гарбуза з’явилися в українській кухні. Гарбуз – універсальний овоч, його можна варити, тушкувати, смажити або пекти. Оладки – одне з найлегших і поживних страв, які можна приготувати з гарбуза.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Борошно пшеничне 120 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Кефір 3,2 % 125 мл.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- З гарбуза зріжте шкірку і очистіть його від насіння. М’якоть натріть на тертці.
- Борошно просійте через сито. В окремій мисці збийте яйця з цукром і сіллю, потім влийте кефір, перемішайте.
- До яєчної маси додайте просіяне борошно, добре перемішайте.
- У тісто додайте гарбузову м’якоть, змішайте.
- Поставте сковорідку на середній вогонь, влийте рослинну олію. Викладайте на розігріту сковорідку тісто і формуйте округлі оладки.
- Смажте оладки з обох сторін до рум’яного кольору.
Подавайте оладки в гарячому вигляді зі сметаною або іншим соусом на свій смак.
Приємного апетиту!