Швидкі та прості салати з авокадо

салати з авокадо рецепти
Час приготування: 45 хв

Салати з авокадо дуже смачні і ситні, вони ідеально підходять для людей, які дотримуються здорового харчування. Прості і швидкі рецепти дозволять порадувати себе і домочадців відмінною закускою.

Салат з куркою і авокадо

Салат з авокадо і куркою дуже простий. Рецепт зрозумілий і швидкий, так що ніяких проблем не виникне.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 штука;
  • авокадо – ½ штуки;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • помідор – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • твердий сир – 50 грам;
  • майонез – 1 столова ложка;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • Курку зварити в підсоленій воді до готовності. Також можна використовувати копчену курячу грудку.
  • Авокадо розрізати на половинки, вирізати кісточку і зняти шкірку. М’яку частину нарізати кубиками середнього розміру.

  • Болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння. Порізати також кубиками.

  • Аналогічним чином огірок подрібнити.

  • Помідор нарізати довільним чином.

  • Курку нарізати кубиками середнього розміру, щоб зручно було їсти її в салаті.

  • Всі подрібнені продукти покласти в один салатник. Заправити майонезом, сіллю і перцем.

  • Потерти сир на середній тертці і посипати їм салат. Часник продавити через прес і теж додати в закуску. Все ретельно змішати і подати на стіл.

Салат з тунцем і авокадо

Салат з авокадо і тунцем – ситна і ніжна закуска, яка може послужити відмінним варіантом вечері. Простий і швидкий рецепт цілком підходить для дієтичного меню.

Інгредієнти:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • авокадо – 1 штука;
  • перепелине яйце – 8 штук;
  • помідори черрі – 8 штук;
  • помідори – 150 грам;
  • листя салату – 20 грам;
  • гірчиця – 2 столові ложки;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • лимонний сік – 1 столова ложка;
  • червона капуста – за смаком;
  • сіль і перець, спеції – за смаком.

Приготування:

  • Ретельно промити листя салату, видалити все зайве. Нарвати на шматки і відправити в тарілку для подачі готової страви. Капусту теж вимити, взяти кілька пелюсток і викласти на салат.

  • Авокадо розрізати на половинки і видалити кісточку. М’якоть викласти в підходящу миску, приготувати пюре, змішати зі спеціями.
  • Помідори порізати довільним чином і додати разом з авокадо в салат.

  • Яйця відварити на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Дати їм охолонути, зняти шкаралупу і порізати на половинки. Ввести в закуску.

  • Тепер потрібно зробити заправку. У маленьку банку вилити оливкова олія, видавити сік лимона, покласти сіль і гірчицю, інші спеції за своїм розсудом. Все це добре перемішати до однорідності.

Прикрити заправку кришкою, добре потрясти і полити нею страву. Після цього закуску можна відразу подавати до столу.

Салат з авокадо і креветками

Компоненти салату з авокадо і креветками відмінно поєднуються між собою, радуючи насиченим смаком. Безперечно варто взяти на замітку цей простий і швидкий рецепт.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • креветки – 20 штук;
  • помідори черрі – 6 штук;
  • зелений салат – 1 пучок.

Для заправки:

  • оливкова олія – 3 столові ложки;
  • лимонний сік – 1 столова ложка;
  • базилік – за смаком;
  • часник, сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • Для початку потрібно зварити креветки. Закип’ятіть воду і помістіть туди морепродукти. Як тільки вода закипить, зачекайте пару хвилин, після чого вийміть креветок. Почистіть, дістаньте м’ясо і почекайте, поки воно охолоне.

  • Авокадо розрізати на половинки і дістати кісточку. Скропити лимонним соком, щоб вони не стали темними.

  • Зробити розрізи вздовж і впоперек по м’якоті, не торкаючись до шкірці. Після цього шкірку просто вивернути, щоб дістати нарізку.

  • Нарвати листя салату шматочками і викласти їх в блюдо для подачі. Додати авокадо.

  • Помідори черрі порізати шматочками і додати в закуску.

  • Для соусу змішати оливкову олію і лимонний сік, туди ж додати трохи базиліка, видавити зубчик часнику і приправити сіллю і перцем. Все довести до однорідного стану.
  • Покласти в салат креветки в цілому вигляді. Залити готовим соусом. Подавати відразу після приготування, довго стояти салату не рекомендується.

Салат з авокадо і яйцем

Серед безлічі простих і швидких рецептів салатів з авокадо без м’яса і морепродуктів великою популярністю користується варіант приготування цієї закуски з яйцем. Блюдо дуже корисно і поживно.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • куряче яйце – 2 штуки;
  • твердий сир – 100 грам;
  • зелена цибуля – ½ пучка;
  • соус тартар – 3 столові ложки;
  • ріпчаста цибуля – ½ штуки.

Приготування:

  • Сир подрібнити за допомогою великої терки.

  • Нарізати зелений лук як можна дрібніше і змішати його з сирною масою.

  • Огірок при необхідності очистити від шкірки і нарізати кубиками. Покласти в салат.

  • Ріпчасту цибулю порізати як можна дрібніше. При необхідності обдати окропом, щоб овоч не давав гіркого смаку. Ввести в закуску.
  • Яйця відварити до крутого стану, очистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Покласти в салат.

  • Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку і вийняти м’якоть. Порізати кубиками і додати до решти інгредієнтів.

  • Для заправки страви використовувати соус тартар. Також підійде і звичайний майонез.

Подавати салат на подушці з листя салату, прикрасивши зеленню. Щоб не темніла м’якоть авокадо, страву можна збризнути соком лимона.

Салат-суші «Філадельфія»

Дуже цікавий варіант салату з авокадо – це заготівля його зразок суші «Філадельфія». Рецепт простий і досить швидкий, тому закуску можна приготувати перед приходом гостей.

Інгредієнти:

  • сьомга малосольна – 400 грам;
  • вершковий сир – 150 грам;
  • авокадо – 1 штука;
  • свіжий огірок – 2 штуки;
  • круглий рис – 250 грам;
  • вода – 280 мл;
  • рисовий оцет – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • норі – 4 штуки (за бажанням);
  • лимонний сік – 2 чайних ложки.

Приготування:

  • Рис кілька разів промити, залити водою, прикрити кришкою і відправити на плиту. Закип’ятити, після чого вогонь зменшити. Відварити крупу протягом 15 хвилин, а потім вимкнути плиту.

  • Покласти в каструлю з кашею кілька паперових рушників або прикрити простим рушником і тримати під кришкою. Дати постояти хвилин 10, щоб рушник ввібрало зайву воду.
  • Зробити соус. Об’єднати оцет з цукром і сіллю, все добре перемішати виделкою до розчинення сипучих інгредієнтів.
  • Половину риби порізати тонкими шматочками, другий – нарізати кубиками великих розмірів.

  • Покласти рис на тарілку і змішати з соусом. Почекати остигання.
  • 2 листа норі подрібнити. Якщо немає норі, можна не додавати.
  • Змішати 1 частина рису з норі. Крім цього, можна всю крупу перемішати з норі, тоді знадобиться 4 аркуша.

  • Огірок порізати кубиками, при необхідності попередньо видаливши шкірочку.

  • Авокадо розрізати на половинки, вирізати кісточку і нарізати кубиками. Скропити лимонним соком.
  • Тепер можна збирати закуску. Встановити на тарілку кільце, змастити його олією. Зробити рисовий шар і трохи утрамбувати.

  • Додати вершковий сир і вирівняти його ложкою. Наверх покласти рибу, нарізану кубиками. Полити сиром.

  • Зробити огірковий шар, а на нього – рис. Трохи утрамбувати салат і додати вершкового сиру.
  • Викласти новий шар з авокадо і залишився сиру.

З тонких шматочків сьомги скрутити трояндочки і прикрасити ними салат. Подавати можна з соєвим соусом, васабі і імбиром.

Салат з авокадо, куркою і селерою

Салат з авокадо – швидке і просте блюдо, яке може здивувати поєднанням інгредієнтів. Рецепт докладно висвітлює всі нюанси готування.

Інгредієнти:

  • авокадо – 2 штуки;
  • куряча грудка обсмажена – 150 грам;
  • помідори – 2 штуки;
  • червона цибуля – 1 штука;
  • селера черешкова – 1 стебло;
  • лимонний сік – за смаком;
  • майонез – за смаком;
  • гіркий перець – за смаком;
  • часник – 1 зубчик;
  • прянощі – 1 чайна ложка;
  • сіль – ½ чайної ложки.

Приготування:

  • Авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку. Ложкою дістати м’якоть і полити лимонним соком. Зробити з пюре авокадо.

  • Селеру порізати кубиками невеликих розмірів і змішати з авокадо.
  • Цибулю промити і почистити, після чого порізати дрібними кубиками. Змішати з іншими інгредієнтами.

  • Томат подрібнити довільним чином. Покласти до страви. За бажанням ввести в закуску гострий перець.
  • Смажену курку порізати кубиками, додати в салат. Все добре змішати.

  • Ввести сіль і чавлений часник, прянощі. Заправити майонезом і знову змішати. Після цього можна подавати на стіл.

Салат з авокадо, манго і курки

Якщо хочеться спробувати незвичайний, але в той же час простий і швидкий салат з авокадо, можна скористатися цим рецептом. Закуска дуже корисна і смачна, вона сподобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • варена куряча грудка – 200 грам;
  • авокадо – 2 штуки;
  • манго – 1-2 штуки;
  • червона цибуля – 1 штука;
  • лимон – 1 штука;
  • оливкова олія – 60 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • перець – ½ чайної ложки;
  • зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Курку нарізати соломкою як можна тонше.
  2. Цибулю тонко нарізати. Змішати з куркою в одній мисці.
  3. Авокадо почистити від шкірки, видалити кісточки. М’якоть тонко порізати і додати в миску.
  4. Манго вимити, почистити і нарізати соломкою. Ввести в салат.
  5. Зелень нарізати як можна менше і покласти в закуску.
  6. Додати сік лимона, сіль і перець, а також оливкова олія в зазначеній кількості. Акуратно все змішати, щоб салат добре просочився. Тепер можна подавати на стіл.

Салати з авокадо доступні будь-якій господині, оскільки не представляють труднощів у готуванні. Їх можна готувати як для повсякденного частування, так і на святковий стіл.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь