Грецький салат з авокадо

Класичний салат грецької кухні готується без авокадо, але цей плід точно не буде тут зайвим. Його ніжна, трохи масляниста м’якоть дуже збагатить такий салат, привнісши з собою не тільки новий смак, а й багато корисних мікроелементів та вітамінів. А щоб смакова симфонія цієї страви зазвучала зовсім по-грецьки, додайте сюди не просто звичний сир «Фета» з магазину, а й, наприклад, шматочки якогось солоного козячого чи овечого сиру, найкраще – домашнього.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 133 ккал
Білки: 3.8 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 3.7 г
Кроки
30 хвДрук
  • Для того щоб приготувати грецький салат з авокадо, спочатку потрібно надрізати на дві частини авокадо до самої кісточки, потім легко покрутити цей плід у різні боки, щоб кісточка відокремилася. Потім зніміть шкірку з авокадо і наріжте кубиками м’якоть. У салатницю викладіть кубики і збризкайте їх лимонним соком.
  • Обмийте салатний мікс або листя зеленого салату, обсушіть, порвіть руками. Додайте в салатницю.
  • Туди ж додайте і болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками.
  • Наріжте огірок та томати крупно, а цибулю – півкільцями.
  • Додайте в салат кубики сиру.
  • В кінці не забудьте додати маслини і присипати салат орегано сушеним.
  • Потім страву підсоліть, поперчіть до смаку, заправте лимонним соком і оливковою олією. Дуже акуратно перемішайте грецький салат з авокадо, щоб сир не розламався, розкладіть порційно і подавайте до столу.

За бажання салат можна прикрасити свіжою петрушкою або базиліком.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь