Лише раз, приготувавши низькокалорійний і шалено смачний бутерброд з авокадо і огірком, ви будете робити це знову і знову! А все тому, що це не тільки ароматно і апетитно, але ще і дуже корисно, адже авокадо – це джерело фолієвої кислоти, антиоксидантів та інших вітамінів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб висівковий 3 скибочки
- Авокадо 1 шт.
- Кінза ½ пучка
- Часник 2 зубці
- Перець чилі ½ шт.
- Сік лимону 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Огірок 1 шт.
Кроки
- Авокадо ретельно обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. М’якоть виймаємо ложкою, перекладаємо в глибоку ємність, скроплюємо соком лимона і гарненько перемішуємо.
- Пів пучка свіжої кінзи дрібно шаткуємо, залишаючи пару гілочок для прикраси готового блюда.
- Зубки часнику пропускаємо через прес, а чилі ділимо на дві рівні частини, одну нарізаємо дрібними кубиками, а другу – кільцями.
- З’єднуємо з авокадо подрібнену кінзу, часник і кубики чилі, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем на свій смак.
- Хліб обсмажуємо в тостері або на сухій сковорідці, а огірок ріжемо кружечками.
- Підсушені скибочки хліба щедро намазуємо пастою з авокадо.
- Наверх викладаємо гуртки огірків і перцю чилі, прикрашаємо гілочками кінзи.
Приємного апетиту!