Тарталетки з печінкою тріски – це дуже незвичайний і цікавий варіант приготування і подачі ніжної закуски. Її перевага полягає в тому, що подається вона порційно в невеликих кошиках з тіста. Завдяки цьому закуска значно виграє на тлі звичайних салатів в салатниці. Порційна подача дозволяє гостям спробувати більше страв і не наїстися до напівнепритомності.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тарталетки середні 10 шт.
- Печінка тріски 1 банка
- Петрушка 10 гр.
- Кріп 10 гр.
- Майонез столовий молочний ½ пачки
- Сир твердий 110 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Перець чорний мелений щіпка
Кроки
- Для приготування начинки для тарталеток нам знадобляться варені яйця. Для цього помістіть 4 курячих яйця в невелику каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і дайте яйцям провариться не менше 10 хвилин (жовток повинен встигнути добре, затвердіти).
- Готові яйця остудіть за допомогою дуже холодної води: опустіть в неї яйця на 5 хвилин (так шкаралупа буде легше чиститися). Очищені яйця потрібно подрібнити. Найкраще натерти їх на дрібній тертці, так начинка вийде неймовірно ніжною і тане в роті.
- Поки варяться яйця, замочіть зелень в мисці з підсоленою водою (так з неї заберуться всі жучки, якщо зелень зі свого городу). Через 5-10 хвилин промийте петрушку і кріп у великій кількості проточної води. Розкладіть промиту зелень на плоскій поверхні і дайте обсохнути. Коли зайва рідина стече, можна приступати до нарізки. Шаткуйте зелень якомога дрібніше.
- Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з печінкою тріски. Перемішуйте до тих пір, поки обидва інгредієнта не утворюють однорідну масу.
- У мисці з’єднайте сирно-печінкову масу, яйця і зелень. Додайте трохи меленого перцю і майонез (кількість регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням). Дуже добре перемішайте. Поставте начинку в холодильник.
- Перед подачею розкладіть охолоджену закуску по тарталетках. При бажанні можна прикрасити кожну тарталетку невеликою гілочкою петрушки або кропу.