Скільки і як смажити котлети на сковороді?

як смажити котлети

Смачні і ароматні посмажені котлети – улюблене м’ясне блюдо для багатьох, яка відмінно поєднується з багатьма гарнірами, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно смажити котлети на сковороді, щоб вони не розвалювалися, добре просмажаться і вийшли смачними і соковитими.

Скільки часу смажити котлети на сковороді?

Час смаження котлет залежить від м’яса, з яких вони приготовлені. Так котлети з риби і птиці смажаться швидше, ніж котлети з свинини і яловичини. Розглянемо детальніше, скільки часу потрібно смажити котлети:

  • Скільки смажити яловичі котлети до готовності? Котлети з яловичини потрібно смажити по 7-8 хвилин з кожного боку на середньому вогні (сковороду кришкою не накривають), після чого їх тушкують під кришкою ще 5-7 хвилин до готовності.
  • Скільки хвилин смажити котлети з свинини? У середньому свинячі котлети смажать по 7 хвилин з кожного боку, після чого їх тушкують у сковороді накривши кришкою ще 5-6 хвилин.
  • Скільки смажити курячі котлети на сковороді? Курячі котлети потрібно обсмажувати по 6-7 хвилин з кожного боку до утворення хрусткої золотистої скоринки.
  • Скільки смажити котлети з індички на сковороді? Котлети з індички смажать в середньому по 7-10 хвилин з кожного боку до готовності.
  • Скільки часу рибні котлети смажити на сковороді? Рибні котлети потрібно обсмажити по 3-5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки, після чого в сковороду додають 3-4 столових ложки води і накривши сковороду кришкою котлети смажать ще 8-10 хвилин до готовності.
  • Скільки смажити напівфабрикати заморожені котлети? Покупні заморожені котлети потрібно обсмажувати в середньому по 10 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки) на сковороді не накритою кришкою, після чого в сковороду додають кілька ложок води і тушкують котлети 5-7 хвилин під кришкою до готовності.

Дізнавшись, скільки смажити котлети з фаршу на сковороді, розглянемо далі сам процес смаження домашніх котлет і заморожених напівфабрикатів з різного виду м’яса.

Як правильно смажити котлети на сковороді?

Послідовність смаження котлет однакова для всіх їх видів (з риби, курятини, свинини та яловичини), а також це стосується і заморожених напівфабрикатів. Розглянемо покроково, як посмажити котлети на сковороді:

Відповіді на популярні питання по темі, як посмажити котлети?

  • Чи можна смажити котлети на сковороді гриль? Так, котлети можна смажити на сковороді гриль на невеликій кількості рослинної олії.
  • Чи можна смажити котлети на оливковій олії? Котлети можна посмажити на оливковій олії, але воно вплине на їх смак, тому краще все-таки віддати перевагу соняшниковій олії.
  • Чи можна смажити котлети на вершковому маслі? Котлети можна посмажити на вершковому маслі, але все ж краще смажити на рослинній (не буде швидко вигоряти).
  • Чи можна відразу смажити заморожені котлети? Напівфабрикати заморожені котлети не тільки можна, але і потрібно відразу смажити на сковороді, тому що, якщо їх розморозити, з них витече сік і вони будуть сухими після смаження.
  • На якому вогні смажити котлети? Котлети потрібно смажити на сильному або на середньому вогні (обсмажувати з двох сторін), після чого на середньому або невеликому вогні їх тушкують під кришкою, щоб вони приготувалися, були більш ніжними і соковитими.
  • Чи аотрібно котлети обвалювати в борошні перед смаженням? Перед смаженням на сковороді котлети потрібно обваляти в борошні або панірувальних сухарях, щоб вони не вийшли сухуватими після смаження.
  • Чому котлети прилипають до сковороди при смаженні? Котлети можуть прилипати до сковороди, якщо їх не обвалювати в борошні або панірувальних сухарях, а також, смажити на не прогрітій сковороді.
  • Що робити, якщо при смаженні розвалюються котлети? Котлети при смаженні можуть розпадатися з-за того, що фарш не відбили перед смаженням, у фарш не додавали яйця, а також, якщо смажити не на добре розігрітій сковороді.
  • Як загасити котлети після смаження в каструлі? Обсмажені на сковороді котлети можна скласти в глибокий сотейник, залити підготовленим заздалегідь соусом (наприклад, на основі томатної пасти) і тушкувати на середньому вогні під кришкою 5-7 хвилин.
Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 225 ккал
Кроки
35 хвДрук
  • Якщо котлети куплені в магазині (заморожені напівфабрикати), то їх досить дістати з морозильної камери і відокремити один від одного, якщо вони змерзлись разом. Якщо ж котлети готуються вручну з фаршу в домашніх умовах, то після підготовки фаршу (змішування з усіма потрібними інгредієнтами і приправами, а також після його відбиття) ліпимо вручну котлети, обвалюємо в борошні або панірувальних сухарях і складаємо на чистій кухонній дошці присипаній борошном.
  • Розігріваємо Сковороду на великому вогні і додаємо рослинну олію (повинно покрити тонким шаром дно сковороди). Важливо, щоб масло добре нагрілося, щоб котлети не прилипали до дна і добре обсмажувалися.
  • На розігріту сковороду з соняшниковою олією викладаємо котлети одним шаром, при цьому вони не повинні торкатися один одного і бортів сковороди.
  • Обсмажуємо котлети з кожного боку за 5-10 хвилин до утворення золотистої скоринки (час смаження залежить від м’яса, з якого зроблені котлети і описано на початку статті).
  • По завершенню смаження котлети потрібно загасити в цій же сковороді або окремо у сотейнику або каструлі (з соусом). Якщо гасити буде в тій сковороді, в якій готували, то достатньо після смаження котлет додати 3-5 столових ложок води в сковороду, зменшити вогонь до середнього і накрити сковороду кришкою і тушкувати на середньому 5-10 хвилин до повної готовності.
  • От і все! Смачні смажені котлети готові!

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як правильно смажити котлети на сковороді, Ви зможете приготувати смачну страву до будь-якого гарніру, яке обов’язково сподобається по смаку Вашим друзям і близьким. Свої відгуки та корисні поради, як посмажити котлети з фаршу на сковороді, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь