Завдяки довгому варінні варення зі сливи з волоськими горіхами вийде карамелізованим. Горіхи додадуть особливий присмак, а кориця – дивовижний аромат. Переспілі плоди для варення не підходять. Використовуйте щільні і трохи кислуваті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кориця 1 паличка
- Слива 2 кг.
- Волоський горіх 400 гр.
- Вода 240 мл.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Горіхи переберіть. Залиште тільки якісні, тверді. Видаліть перегородки. Промийте кілька разів, потім залийте холодною водою і залиште на півгодини.
- З слив витягніть кісточки. Для варіння найкраще використовувати казан, або посуд з товстими стінками.
- Перекладіть в ємність фрукти. Засипте цукор, влийте воду і додайте корицю. Варіть 40-50 хвилин. В процесі постійно перемішуйте і не відходьте від варення.
- Коли маса почне закипати, насипте горіхи. Продовжуючи перемішувати варіть на середньому вогні.
- У процесі варіння знімайте пінку. Після того як паличка кориці спливе на поверхню варіть 15 хвилин.
- Дістаньте корицю. Перекладіть ласощі в підготовлені банки. Переливати найзручніше ополоником.
- Закрутіть кришки і залиште в перевернутому вигляді під теплою ковдрою на 2 дні.