Для того щоб приготувати пиріжки з листкового тіста, необхідно спочатку розморозити його, а потім розкачати в тонкий пласт на робочій поверхні столу, присипаній борошном. Тоді пиріжки вийдуть пишними і смачними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 400-500 гр.
- Яблуко 2-3 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Кориця 1 ч. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Розморожуємо тісто. Дістаємо його з морозильної камери і розриваємо упаковку. Розкладаємо обидва пласта на обробній дошці і прикриваємо їх поліетиленовими пакетами або плівкою, щоб уберегти від підсихання.
- Два великих або три дрібних яблука промиваємо водою і насухо обтираємо рушником. Позбавляємо плоди від шкірки за допомогою ножа, прибираємо «хвостики» і розрізаємо навпіл. Видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука невеликими кубиками.
- Відрізаємо вершкове масло і викладаємо на сковороду. Розтоплюємо продукт на включеній плиті. Викладаємо в сковороду нарізані яблука. Посипаємо яблука цукром, корицею і скроплюємо лимонним соком.
- Тушкуємо плоди на середньому вогні до м’якості. Вимикаємо плиту і даємо яблукам охолонути. Присипаємо стільницю борошном і розгортаємо тісто в одному напрямку до товщини 2-3 міліметри. Розрізаємо тісто на 4-6 частин. На одну сторону заготовок викладаємо начинку (1 столову ложку). На іншій стороні робимо надрізи. Накриваємо сторону з начинкою стороною з розрізами. Зчіплюємо краї пиріжків, використовуючи вилку.
- Вистилаємо деко папером для випічки. Розміщуємо на папір пиріжки. Накриваємо пиріжки чистим кухонним рушником і залишаємо на 15 хвилин. Нагріваємо духовку до температури 200 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину і випікаємо до золотистої скоринки. За кілька хвилин до закінчення випічки, змащуємо пиріжки сумішшю з яйця і невеликої кількості води.
Приємного апетиту!