Смачний салат Царський з слабосоленої сьомги

Салат Царський з сьомгою слабосоленою
Час приготування: 30 хв

Стандартний набір салату «Царський» складається з таких продуктів, як слабосолона сьомга, червона ікра, креветки, кальмари, крабові палички, яйця і твердий сир. Заправляється все це майонезом. Пропонуємо увазі читачів кілька дуже смачних рецептів з фото цього вишуканого салату.

Салат «Царський» в класичному варіанті

Сьомгу поєднують з різними продуктами. Іноді роблять простий, але неймовірно свіжий і смачний салат з помідорами, іноді до червоної риби додають креветки, червону ікру, рукколу, авокадо. Для заправки зазвичай використовують майонез, оливкова олія або соус тартар.

Сьомга – вишуканий сорт червоної риби, яка обов’язково присутня в будь-яких рецептах ресторанних страв.

Пропонуємо приготувати з слабосоленої сьомги салат «Царський», блюдо виходить дуже смачним, ароматним, красивим і апетитним. Рецепт з фото допоможе зробити шикарне святкове блюдо, щоб здивувати і порадувати гостей.

Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 150 г;
  • кальмари – 150 г;
  • червона ікра – 1 ст. л.;
  • крабові палички – 100 г;
  • кальмари – 150 г;
  • сир твердих сортів – 70 г;
  • варені білки курячих яєць – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.

Інгредієнти для маринаду:

  • очищена вода – 300 мл;
  • оцет 9% – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор-пісок – 1 ч. л.

Приготування:

  • Починаємо приготування салату з маринаду. У глибоку миску наливаємо воду і оцет, додаємо цукор, сіль, перемішуємо до повного розчинення.
  • Тепер займемося ріпчастою цибулею. Очищаємо його від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями. Заливаємо його маринадом і відставляємо в сторону на 10-15 хвилин. За цей час цибуля стане ароматним, м’яким, соковитим, а гіркота повністю піде.

  • Кальмари миємо, заливаємо їх окропом на пару хвилин. Потім зливаємо половину обсягу гарячої води і додаємо холодною. Руками очищаємо шкіру з кальмарів прям у воді. Прибираємо плівку, дістаємо нутрощі і щільну хорду.

  • У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо її до кипіння. Коли вода закипить, додаємо трохи солі і відправляємо туди очищені кальмари. Чекаємо, коли вода закипить вдруге, кип’ятимо морепродукт близько 2 хвилин, після чого зливаємо окріп.

  • Охолоджуємо кальмари і нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо у велику глибоку ємність, куди будемо складати інші продукти.

  • З крабовими паличками процедура підготовки проста. Розморожуємо їх і нарізаємо часточками. Відправляємо до нарізання кальмару.

  • Креветки попередньо розморожуємо. Ставимо в каструлі воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду кидаємо креветки, чекаємо закипання другий раз і варимо 2 хвилини. Воду зливаємо, а морепродукт охолоджуємо. Охолоджені креветки очистити від панцира і голови. Відправляємо їх в миску до вже підготовлених продуктів. Якщо креветки королівські, їх можна розрізати на дві частини.

  • Яйця відварюємо, охолоджуємо і очищаємо. Відокремлюємо білки і нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо в загальну миску.

  • Твердий сир натираємо на тертці з великим перетином. Для цього салату рекомендується використовувати пармезан, він більше всього поєднується з морепродуктами.

  • Тепер настав час для лука. Зливаємо маринад за допомогою друшляка, трохи чекаємо, щоб стекла вся рідина, якою наситився цибулю. Можна злегка віджати овоч. Відправляємо його до решти підготовлених компонентів.
  • Тепер залишився один штрих – додати слабосолону сьомгу. Залишаємо невеликий шматочок для прикраси салату, а іншу частину нарізаємо кубиками середнього розміру.

  • Всі продукти готові, перемішуємо їх. Солимо і перчимо до смаку, заправляємо майонезом.
  • З шматочка риби, який залишили для прикраси, зробимо трояндочку. Для цього наріжемо шматочок на тонкі смужки (3-4 шт.), покладемо їх один на один, як на фото. Акуратно звернемо все це рулетиком, а краї трояндочки злегка відігнемо і змочим в майонезі.

  • Викладаємо салат в креманки, зверху прикрашаємо трояндочками з сьомги, а по колу розсипаємо червону рибу.

Салат з слабосоленої сьомги – царське блюдо, адже до складу входять дуже смачні морепродукти. Рецепт з фото може передати тільки неймовірно красивий зовнішній вигляд, але аромат і смак можна відчути, тільки приготувавши салат самостійно.

Салат «Царський» в рулеті

Дуже простий, але смачний салат «Царський» в рулеті можна приготувати за цим рецептом з фото. Складається він з найпростіших продуктів, готується легко і швидко. Маючи в холодильнику трохи слабосоленої сьомги, можна здивувати і порадувати домочадців вишуканим блюдом.

Готується вона за принципом оселедця під шубою, але виходить зовсім іншого вигляду і смаку.

Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 200 г;
  • бульби картоплі – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Відразу ставимо відварюватися овочі. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкірки.
  • Трьом картоплю і моркву окремо на тертці з великим перетином.

  • Яйця відварюємо круто і очищаємо. Натираємо їх на тертці, як і овочі.
  • Слабосолону сьомгу нарізаємо кубиками середнього розміру.

  • На чисту рівну поверхню вистилаємо пергаментний папір. Викладаємо зверху на неї шарами підготовлені продукти, кожен шар змащуємо майонезом.
  • Перший шар – морква, другий – картопля, третій – яйця, четвертий – сьомга.

  • Тепер акуратно згортаємо викладений салат в рулет.

Подавати до столу можна, нарізавши салат порційними шматочками або в такому вигляді, як він вийшов. Обов’язково прикрашаємо блюдо свіжою зеленню. Якщо є можливість, можна декорувати червоною ікрою, висипавши її зверху рулету.

Салат «Царський» з авокадо

Деколи хочеться просто здивувати гостей і зробити вишукані посиденьки. Ось саме для таких випадків пропонуємо приготувати дуже смачний салат «Царський». Готується він з слабосоленої сьомги, авокадо і креветок.

Рецепт з фото допоможе впоратися з приготуванням, і ви зможете побачити, наскільки апетитно виглядає це чудове блюдо.

Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 250 г;
  • креветки – 500 г;
  • червона ікра – 1 ст. л.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • сік лимона – 1/4 шт.

Приготування:

  • Креветки моєму і проварюємо в киплячій воді приблизно 2 хвилини. Після чого зливаємо воду, остуджуємо креветки і очищаємо їх від голови і панцирів.

  • Авокадо миємо, нарізаємо кубиками середнього розміру. Збризкуємо його лимонним соком. Це робиться для того, щоб продукт не потемнів.

  • Сьомгу нарізаємо кубиками середнього розміру,

  • Заправляємо салат майонезом, солимо за смаком.

Подавати такий салат рекомендується порційно в креманках, як у нас в рецепті з фото. Зверху страву прикрашають червоною ікрою і маленькою гілочкою петрушки. Можна зробити його більш легким, заправивши олією замість майонезу, це теж буде дуже смачно. Тоді салат «Царський» з слабосоленої сьомги можна включати в дієтичне меню.

Як тільки ви спробуєте салат «Царський» з слабосоленої сьомги, ви поринете у світ чарівного смаку. Страва подарує захват і здивування гостям, і це буде саме щедру винагороду за гостинність. Салати виходять дуже смачними, ніжними, зачаровують. Знайомтеся з нашими рецептами з фото і готуйте з любов’ю для своїх близьких.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь