У блендері збивається нарізаний огірок з кефіром. Потім туди додається часник, кріп, петрушка, м’ята, сіль, чорний мелений перець і все збивається ще раз до однорідності. Готовий смузі розливається по склянках і подається до столу. Виходить дуже смачний і корисний напій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 300 гр.
- Часник 1 зубчик
- Кефір 300 мл.
- Кріп свіжий 2 гілочки
- Петрушка свіжа 2 гілочки
- М’ята свіжа 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою огірки, після чого обсушуємо їх на паперовому рушнику та нарізаємо невеликими шматочками. При бажанні можна зрізати шкірку.
- Зубчик часнику очищаємо і дрібно нарізаємо за допомогою ножа.
- Тепер відправляємо нарізані огірки в чашу блендера, заливаємо їх кефіром і збиваємо все протягом 1-2 хвилин, поки не вийде однорідна маса.
- Свіжий кріп, петрушку і м’яту добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо зелень на паперовому рушнику і відправляємо разом з часником у чашу блендера до огірків з кефіром і збиваємо ще протягом 3-4 хвилин. Потім пробуємо готовий напій, додаємо до нього сіль з чорним меленим перцем до смаку і збиваємо.
Готовий огірковий смузі із зеленню, розливаємо по склянках і подаємо до столу як перекушування або до пізньої вечері. Приємного апетиту!