У мене, як і у багатьох, спогади про манну кашу тягнуться ще за часів дитячого саду. Хто тоді любив це блюдо? Найчастіше його робили з жахливими грудочками, і виходило дуже несмачно. Лише через роки я зрозуміла, як правильно готується манка.
Тепер смажена манна каша – один з моїх улюблених сніданків. Нарешті я зрозуміла, як можна смачно приготувати цю крупу. Того смаку дитячого садка наче й не було! Тепер у манки з’явився ніжний горіховий присмак. І, звичайно, ніяких грудочок завдяки додаванню холодного молока.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Сіль 1 щіп.
- Масло вершкове 30 г.
- Молоко коров’яче 1 стакан
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Спершу обсмажте манну крупу на сухій сковороді протягом пари хвилин. Потім відразу ж залийте манку третиною холодного молока.
- Молоко, що залишилося доведіть до кипіння, а потім влийте в нього манно-молочну суміш. Варіть ще 5 хвилин.
- Додайте сіль, цукор, вершкове масло і перемішайте.
Спершу може здатися, що смажена манка – погана ідея. Мало хто знає, що саме так каша виходить найсмачнішою. Я питала у подруг і колег, всі реагували на питання широко відкритими очима. Ніхто і не знав, що манну кашу можна готувати так. Зате тепер інакше і не роблять!