Страви, на приготування яких йде трохи часу, зайняті господині просто обожнюють. Коржі з м’ясом-яскравий приклад швидкої і ситної закуски, від якої без розуму і діти, і дорослі.
Адже що краще ароматного хлібця з соковитою начинкою може краще підійти до гарячого супу і борщу? При тому що готувати такі коржі зовсім нескладно. Слід лише на швидку руку замісити тісто і перемолоти м’ясо.
Коржі з фаршем: як зробити заготовки
Пам’ятайте, що такі коржі завжди можна заморозити. А діставати їх слід при необхідності. Це відмінний варіант, якщо гості вже на порозі, а в холодильнику порожньо. Берете коржі, витрачаєте 10 хвилин на кухні — і приголомшливу закуску можна подавати до столу!
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Кефір 170 мл.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Сода ½ ч. л.
- Свинина 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
- Готуємо тісто. У кефір кімнатної температури додаємо соду і ретельно розмішуємо. Ми залишаємо на 5 хвилин.
- У глибокій ємності змішуємо пшеничне борошно з 0,5 чайної ложки солі. В середині робимо поглиблення і вливаємо в нього кефір з содою.
- Замішуємо тісто. Кладемо його в поліетиленовий пакет і залишаємо на 30 хвилин.
- Приступаємо до приготування начинки. Перемелюємо свинину і ріпчасту цибулю на м’ясорубці.
- Подрібнюємо петрушку. Додаємо її, сіль і чорний мелений перець в фарш. Перемішувати.
- Поділяємо тісто на три частини. Присипаємо робочу поверхню борошном і розгортаємо кожну частину в тонкий пласт. Викладаємо фарш тонким шаром по всьому пласту. Потім звертаємо в рулет.
- Розрізаємо його на 5 частин. Кладемо коржі розрізом вниз і розгортаємо їх за допомогою качалки.
- Обсмажуємо коржі на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до золотистого з двох сторін.
Такі рум’яні коржі чудово смачні як гарячі, так і холодні. Але навряд чи вони встигнуть охолонути, адже їх просто моментально зметуть зі столу. Переконайтеся в цьому самі, виділивши на приготування цієї страви годину свого часу.