Пропонуємо ще один рецепт приготування солоних опеньків на зиму. Запропонований спосіб підходить для засолювання різних грибів, але саме опеньки виходять найсмачнішими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі
- Лавровий лист
- Перець чорний горошок
- Часник
- Цибуля ріпчаста
- Сіль
- Олія соняшникова нерафінована
Кроки
- Опеньки чистимо від бруду та іншого лісового сміття, засипаємо в каструлю з киплячою водою і протягом двох хвилин акуратно перемішуємо — так їх помиємо в окропі.
- Потім воду зливаємо, добре промиваємо гриби і повертаємо в чисту каструлю. Вливаємо воду, але багато не наливаємо, буквально на 2 см вище грибів, так розсіл вийде з насиченим грибним смаком.
- Ставимо грибочки на вогонь, як тільки вони закиплять, знімаємо піну, кладемо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, всипаємо сіль і варимо протягом 40 хвилин.
- В цей час шаткуємо півкільцями цибулю і на дрібній тертці подрібнюємо часник.
- Цибулю кладемо на сито, солимо, перемішуємо і залишаємо на годину. За цей час з неї вийде вся зайва волога, цибуля стане смачною і хрусткою.
- Зварені гриби охолоджуємо, а потім до них прямо в каструлю пересипаємо цибулю і додаємо часник, перемішуємо.
- Потім опеньки розкладаємо по банках, але не до самого верху.
- Зверху заливаємо нерафінованою олією, щільно закручуємо кришками і відправляємо в прохолодне місце.
При бажанні в гриби можна додати трохи оцту і цукру. Звичайно, це вже будуть не солоні, а мариновані опеньки, але грибочки виходять дуже смачними, та й зберігати їх можна до 3 місяців, тільки в цьому випадку банки потрібно буде простерилізувати.