Солянка по-грузинськи

Солянка цікава тим, що існує десятки способів її приготування. Зміна одного інгредієнта дасть Вам абсолютно нове блюдо. Я недавно відкрила для себе пряний супчик родом з Грузії. Його приготував чоловік моєї подруги. Аромат стояв непередаваний. І за смаком солянка по-грузинськи відрізнялася від класичної.

Я звикла, що в хід йдуть всі м’ясні та ковбасні обрізки. А тут суцільна яловичина, і багато. Спецій кухар теж не пошкодував, але вони прекрасно доповнюють інші інгредієнти. Є тільки один мінус. Хочеться з’їсти побільше, але блюдо дуже поживне.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Наріжте м’ясо маленькими шматочками, а цибулю — півкільцями. Томати обдайте окропом і очистіть від шкірки. Наріжте помідори і огірки дрібними кубиками.
  • Розігрійте соняшникову олію на сковороді і обсмажте яловичину на сильному вогні 5 хвилин. Потім додайте вершкове масло і цибулю, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин.
  • Влийте вино, перемішайте, а після закипання накрийте кришкою і томіть на повільному вогні протягом години.
  • Покладіть в сковороду помідори і огірки, тушкуйте 20 хвилин. Додайте томатну пасту, сіль, стручковий перець чилі і спеції, перемішайте і готуйте на повільному вогні ще 10 хвилин.
  • Зніміть солянку з вогню, видавіть часник і посипте рубаною кінзою. Подавайте гарячою.

Солянка виходить наваристої, ароматної і ситної. Ви можете поекспериментувати зі спеціями, а замість свіжих томатів додати помідори у власному соку. Тільки кількість зменшіть в 2-3 рази. Впевнена, ваш чоловік буде в захваті!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь