Супи з вершками завжди виходять особливо смачними, особливо грибними! Це справжнє ресторанне блюдо, яке дуже просто приготувати вдома. Ситний, апетитний, із приголомшливим ароматом – краще страви для сімейного обіду не придумати!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 2 л.
- Білі гриби 250 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 250 гр.
- Часник 4 зубці
- Чебрець свіжий за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Масло вершкове 40 гр.
Кроки
- Готувати суп зі свіжих білих грибів із вершками просто! Білі гриби попередньо перебираємо, викидаємо гілочки та сміття.
- Миємо та розрізаємо їх шматочками так, щоб вони добре відчувалися в супі.
- Потім відварюємо гриби в окропі 15 хв.
- Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю також очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками.
- Пасуємо цибулю на олії.
- Додаємо до цибулі гриби та подрібнений часник. Обсмажуємо усі 2-3 хв.
- Воду для супу кип’ятимо, кидаємо кубик бульйону та засмажку з цибулі та білих грибів.
- Додаємо картоплю, сіль, чебрець і перед. Варимо суп 20 хв.
- Наприкінці вводимо вершки, розмішуємо і проварюємо ще 2-3 хв.
Смачного!