Суп із гарбуза з креветками – вишукана перша страва. Класний спосіб цікаво пригостити рідних та близьких. Ароматний, яскравий та красивий суп сподобається багатьом. І навіть якщо у вас складні стосунки з гарбузом, ця страва потрапить у саме серце. А оригінальна подача злегка шокує домочадців.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Вода 250 мл.
- Часник 2 зубчики
- Креветки свіжі 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 100 гр.
- Вершки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Насіння гарбузове для прикраси
- Олія оливкова 2 ст.л.
Кроки
- З цибулини та часнику приберіть лушпиння і настругайте довільно. З моркви видаліть шкірку овочечисткою, поріжте. Візьміть товстостінну каструлю. На дно налийте олію без запаху. Розжарити і закинути овочі. Обсмажте овочі, періодично перевертаючи.
- Гарбуз вимийте та обсушіть. Відріжте часточку, а потім почистіть від шкірки та насіння гострим ножем. Почищений гарбуз наріжте, як вам подобається, і відправте до овочів.
- Приправте сіллю і перцем, залийте водою і готуйте 20-25 хвилин при слабкій температурі.
- Каструлю зніміть з плити і акуратно Щоб не обпалити руки пором, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси. Влийте вершки до потрібної консистенції. Розмішайте. Суп поставте на плиту та підігрійте.
- Додайте попередньо приготовані креветки, доведіть до появи бульбашок і відключіть плиту.
- Розділіть на порції, за бажанням прикрасьте гарбузовим насінням. Якщо подасте в гарбузі, буде дуже оригінально.
Яскравий гарбузовий суп готовий! Кличте домочадців і пригощайте ошатною стравою! Приємної насолоди!