Суп із заморожених білих грибів смачний та виглядає дуже апетитно! Готувати суп із заморожених грибів значно швидше, ніж возитися із сушеними, або взагалі сирими. Виходить грибний суп ароматний та наваристий.
Як приготувати суп із заморожених білих грибів
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби заморожені 250 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Вода ½ л.
- Морква 1 шт.
- Картопля 1 шт.
- Масло вершкове 20 гр.
На порцію
Калорії: 22 ккал
Білки: 0.8 г
Жири: 1.3 г
Вуглеводи: 1.9 г
Кроки
- Заморожені гриби промийте під проточною водою. Заздалегідь розморожувати їх немає потреби, вони й так швидко стають м’якими.
- При необхідності розріжте великі шматки на частини.
- У киплячу воду перекладіть гриби і відваріть 20 хвилин на малому вогні, прибираючи пінку, в середині приготування всипте сіль.
- Тим часом очистіть моркву та цибулю та сполосніть під водою.
- Подрібніть овочі малими шматочками.
- На прогріту сковороду покладіть масло, і як тільки воно розтане, додайте цибулю з морквою.
- Обсмажуйте овочі на слабкому вогні до золотистого кольору.
- Гриби виймайте з каструлі шумівкою в миску і залиште на кілька хвилин трохи охолонути.
- Подрібніть їх пластинами.
- Відправте гриби до овочів на сковороду і обсмажте 5 хвилин, помішуючи всі інгредієнти.
- Бульйон, в якому варилися гриби, поставте на середній вогонь, закиньте подрібнену кубиками (або брусками) картоплю і через 5 хвилин від закипання викладіть грибну піджарку.
- Варіть суп 10 хвилин на малому вогні, спробуйте його на сіль і відрегулюйте на ваш смак. Слід пам’ятати, що в гарячому блюді сіль відчувається трохи менше, ніж у супі, що настоявся.
- Залишіть ароматну першу страву на 5 хвилин постояти під кришкою і розливайте її по тарілках. Можна заправити суп сметаною або присипати зеленню.
Смачного!