Бувають дні, коли вранці хочеться довше повалятися в ліжку. Доводиться вибирати між повноцінним сніданком і сном. Щоб не йти на роботу голодною, я завжди запасаюся м’ясом на бутерброди. І найкраще для цього підходить рулет в цибулинні.
Найскладніше — це згорнути м’ясо в рулет. Лушпиння допомагає забарвити закуску в насичений колір. Апетитний вигляд робить свинячий рулет бажаним блюдом на кожному святі. А пікантний смак і часниковий аромат не дадуть гостям засумніватися в ваших кулінарних здібностях.
- Свинячий підгрудок 1 кг.
- Часник 1.5 шт.
- Перець червоний мелений 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 5 – 10 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Лавровий лист 3 -5 шт.
- Вода 1.5 л.
- Промийте лушпиння цибулі з 7-9 цибулин і складіть в глибоку каструлю. Додайте 2-3 лаврових листки, горошки перцю, цілий часник і 2 ст.л. солі. Залийте водою і поставте на вогонь.
- Помийте м’ясо і розріжте так, щоб вийшов суцільний плоский шматок. Натріть грудинку спеціями і сіллю, розподіліть 2-3 зубчики часнику, нарізаного пластинками.
- Поверніть м’ясо в щільний рулет і перев’яжіть кулінарної ниткою. Просуньте під неї лаврове листя, що залишилося. Повністю занурте рулет в киплячу воду. Варіть 1,5-2 години на помірному вогні.
- Залиште рулет в бульйоні до повного охолодження, потім обсушіть і загорніть в пергамент. Притисніть м’ясо вантажем і приберіть в холодильник на ніч. Через 8-12 годин рулет можна подавати на стіл.
Є м’ясний рулет можна відразу після варіння. Але якщо його витримати під гнітом, закуска стане більш щільною. Тоді ви з легкістю зможете красиво нарізати м’ясо на святковий стіл або ранкові бутерброди. Очікування того варте!