Ніжний і легкий торт в домашніх умовах можна приготувати з сирних коржів і сметанного крему. Порадуйте яскравим десертом своїх близьких або гостей. Подавайте ласощі до чаю!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 11% 350 гр.
- Манна крупа 2 ст.
- Масло вершкове 120 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Цукор ванільний 1 пакетик
- Сода 1 ч. л.
- Сметана 25% 200 мл.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Шоколад для прикраси
- Мармелад для прикраси
Кроки
- Сир викладаємо в глибоку миску і розминаємо виделкою.
- Додаємо сюди два види цукру і розтираємо вміст.
- Опускаємо в масу шматочки вершкового масла.
- Всипаємо просіяну манну крупу.
- Додаємо гашену окропом соду.
- Вимішуємо тісто руками до однорідності. Воно повинно вийти м’яким і ніжним.
- Перекладаємо заготовку в пакет і даємо їй відпочити деякий час.
- Далі підготовлене тісто ділимо на п’ять рівних кульок.
- Кожну з них розгортаємо в акуратний тонкий млинець.
- Обсмажуємо сирні млинці на розпеченій сковороді без масла з обох сторін.
- Оптимальна товщина готових коржів – 5 мм.
- Приготуємо крем. Для цього гарненько збиваємо сметану з цукровою пудрою.
- Починаємо збирати торт. Складаємо коржі один на одного і рясно обмазуємо їх сметанним кремом. Всю заготовку також обмазуємо.
- Посипаємо частування тертим шоколадом і ставимо в холодильник на кілька годин.
Подаємо до столу ніжний сирний торт зі сметанним кремом. Можна прикрасити мармеладками!