Оригінальний торт для вашого столу – сирний торт зі збитими вершками. Солодке частування підходить як для свят, так і для звичайного чаювання в колі сім’ї. Беріть на замітку!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Кефір 1 ст.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Порошок імбирний 15 гр.
- Розпушувач 5 гр.
- Сода ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для сирного шару:
- Кисломолочний сир 11% 350 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Сметана 25% 50 гр.
- Цукрова пудра 120 гр.
- Цукор ванільний 5 гр.
- Для прикраси:
- Вершки 250 гр.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Цукати за смаком
Кроки
- У глибоку миску вливаємо кефір, доповнюємо його сіллю, цукром і збиваємо віночком.
- Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
- Слідом вливаємо розтоплене остигле вершкове масло. Продовжуємо збивати.
- Поступово просіваємо борошно з розпушувачем і содою.
- Додаємо імбирний порошок.
- Збиваємо тісто до однорідності.
- Після переливаємо його в форму і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для сирного шару гарненько збиваємо зазначені в списку інгредієнти.
- Обмазуємо масою запечений корж.
- Вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишної маси. Укладаємо заготовку на сирний шар.
- Прикрашаємо торт цукатами, ставимо його в холодильник для просочення і подаємо до столу.