Важкі робочі дні і зайнятість не заважають мені готувати десерти мало не кожен день. Так, варіанти складніше я залишаю на вихідні, а ось по буднях готую швидкі і прості частування. Одне з улюблених— торт «Молочна дівчинка», який полюбився всій родині. Вони у мене ті ще ласуни!
Цей десерт підійде господиням, які люблять готувати вечерю в духовці. Для приготування нашого тортика піч не знадобиться! Озбройтеся сковородою і хорошим настроєм, і вперед! Розповідаю рецепт домашнього торта “Молочна дівчинка”, в який ви закохаєтеся з першого шматочка.
- Куряче яйце 2 шт.
- Згущене молоко 450 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Сіль 1 щіп.
- Шоколад білий 100 гр.
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Розпушувач 12 гр.
- Кисломолочний сир 9% 300 гр.
- Займемося тістом. Спершу збийте яйця з сіллю. Додайте 250 г згущеного молока і молоко, продовжуйте збивати.
- Всипте борошно і розпушувач, змішуйте до однорідності. Додайте 50 г вершкового масла кімнатної температури і збивайте, поки не вийде рідке тісто.
- Рівномірно розподіляйте по 1 ополонику тіста на розігріту сковороду. Обсмажуйте коржі з двох сторін.
- Перебийте сир і згущене молоко, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла і збийте до кремоподібного стану.
- Обмазуйте коржі кремом, укладаючи їх один на одного. Потім змастіть боки торта і прикрасьте частування тертим шоколадом.
Торт «Молочна дівчинка» на сковороді виходить вдало з першого разу! Якщо вистачить сили волі, щоб почекати, то залиште його просочитися на годинку, а тільки потім подавайте на стіл. Бісквітні коржі і ніжний сирний крем — то що треба після важкого дня!