Салат дійсно царський за своїм виглядом і смаком. Морепродукти – це корисні і смачні продукти, які дуже корисно вживати в будь-який час року. Такий салат притягує загальну увагу на святковому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга 150 гр.
- Ікра червона 1 ст. л.
- Кальмари 150 гр.
- Креветки свіжі 150 гр.
- Крабові палички 100 гр.
- Сир твердий 70 гр.
- Білки 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Для маринаду:
- Вода 300 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
Кроки
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими четвертинками.
- У миску влийте холодну воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте оцет. Надішліть подрібнену цибулю в маринад і залиште на 10-15 хвилин.
- Кальмари повністю розморозьте.
- Залийте їх окропом і залиште на 2 хвилини. Після цього злийте половину окропу і додайте холодної води. Руками очистіть кальмарів від шкірки, видаліть плівочки, нутрощі і тверду хорду.
- Доведіть воду до кипіння, посоліть її і варіть кальмарів протягом 2 хвилин. Потім остудіть морепродукти і наріжте тонкою соломкою.
- Крабові палички можна взяти будь-які на ваш смак, витягніть їх з упаковки.
- Наріжте крабові палички невеликими шматочками.
- Викладіть їх в миску до кальмарів.
- У киплячу воду опустіть креветки і варіть їх протягом 2 хвилин, остудіть і очистіть їх від голови і панцира.
- Великі креветки можна розрізати на дві частини, дрібні – залишити цілими. Покладіть креветки в миску.
- Яйця зваріть круто, відокремте жовтки від білків. Білки наріжте кубиками.
- Надішліть білки до решти інгредієнтів.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Додайте тертий сир в миску.
- Сьомгу наріжте кубиками, викладіть в миску. З цибулі злийте рідину і також додайте в салат.
- Кілька пластинок сьомги залиште для прикраса. Складіть їх один на одного внахлест і поверніть в рулет.
- Потім переверніть рулет і розгорніть його назовні.
- Салат заправте майонезом, перемішайте.
Царський салат можна подавати на загальному блюді або порційно. Прикрасьте закуску трояндочками з сьомги і подавайте до столу.