Цвітна капуста, маринована на зиму з оцтом

Цвітна капуста, маринована на зиму з оцтом

Яскрава і пікантна закуска з маринованої цвітної капусти може відмінно урізноманітнити ваш сімейний і святковий стіл в холодну пору року. Коли мариновані огірочки і помідорчики вже приїлися, діставайте капусту. Додані солодкий перець і морква відтіняють і доповнюють ніжний смак цвітної капусти просто ідеально. Готується така консервація досить просто, і при цьому відмінно зберігається тривалий час завдяки оцту.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Добре промийте капусту і розберіть на суцвіття. Скип’ятити воду. Помістіть суцвіття і поваріть 3 хвилини. Більше тримати не можна, інакше овоч стане занадто м’яким.
  • Перелийте в друшляк і дочекайтеся поки вся вода стече.
  • Наріжте моркву кружечками. Намагайтеся робити їх тонкими, занадто товсті шматки зіпсують бажаний результат.
  • Розріжте навпіл болгарський перець. Дістаньте насіння і відріжте плодоніжки. М’якоть подрібніть. Кубики повинні вийти середніми за розміром.
  • Подрібніть часникові зубчики. Якщо любите часниковий присмак в стравах, то сміливо можете збільшити кількість часнику.
  • Наріжте пекучий перець. Якщо не любите сильно гострі страви, то насіння попередньо видаліть. За допомогою кольору перцю можете регулювати гостроту страви. Червоний овоч самий пекучий, зате зелений володіє більш ніжним смаком і робить блюдо злегка гоструватим.
  • Простерилізуйте банки. Шарами викладіть всі підготовлені продукти.
  • У каструлю влийте обсяг води для маринаду. Додайте сіль і цукор. Перемішайте і дочекайтеся повного розчинення. Вимкніть вогонь. Влийте оцет. Розмішавши. Готовий гарячий маринад перелийте в банки з овочами.
  • Закрийте стерилізованими кришками. Переверніть догори дном. Закрийте теплою тканиною і залиште в такому положенні на два дні.

Для того, щоб відчути насичений смак маринованої цвітної капусти, не відкривайте баночки занадто рано, краще почекайте не менше місяця.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь