Крихітні томати завжди справляють враження на гостей, а в тандемі з цвітною капустою заготівля виходить не тільки красивою і корисною, але і дуже смачною. Смакові якості маринаду можете регулювати самостійно, для цього змінюючи кількостей цукру. Але пам’ятайте, що маринад обов’язково повинен бути солонуватим. В процесі настоювання кольорова капуста витягне з нього практично всю сіль.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 2 кг.
- Зелень
- Цвітна капуста 1 кг.
- Спеції та Приправи
- Часник 12 зубців
- Перець чорний горошок
- Лавровий лист 3 шт.
- Для маринаду на 1 літр води:
- Кухонна сіль 40 гр.
- Оцет 70% ½ ч. л. на півтора літрову банку
- Цукор-пісок 60 гр.
Кроки
- Розділіть капусту на суцвіття. Закип’ятіть воду і помістіть підготовлений овоч. Поваріть 3 хвилини. Дістаньте шумівкою і остудіть.
- Промийте і просушіть черрі. Очистіть часникові зубчики.
- Простерилизуйте банки. Викладіть шарами овочі. Додайте в кожну ємність часникові зубчики. Залийте окропом і відставте на 20 хвилин.
- Злийте воду в каструлю, попередньо заміривши обсяг за допомогою мірної гуртки. Скип’ятивши. Насипте цукор, потім сіль. Обсяг цих продуктів вираховуйте самостійно виходячи з пропорцій на 1 літр маринаду зазначених в рецепті.
- У кожну ємність додайте лавровий лист і горошини перцю. Залийте маринадом і влийте оцет. Закатати.