Чоловік обожнює цибульний пиріг. Його мама готує цю випічку просто незрівнянно. Само собою, я до її рівня не дотягую. Однак і у мене є козирі. Наприклад, цибулевий коржик. Скільки б свекруха його не нахвалювала, я мовчки посміхаюся і бережу рецепт. Адже він – моя гордість.
Знала б свекруха, наскільки просто готується цибулевий корж, відразу закинула б готування в печі. Адже я смажу коржі на сковороді. Так вони набувають апетитну рум’яну скоринку, а всередині залишаються соковитими і м’якими. Так і бути, поділюся рецептом з улюбленими читачами!
- Цибуля ріпчаста 400 гр.
- Сир 18% 60 гр.
- Петрушка ½ пуч.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 120 гр.
- Паприка ½ ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- 4-5 середніх цибулин очистіть від лушпиння. Наріжте їх дрібними кубиками і пересипте в глибоку миску. Відіжміть інгредієнт руками. До нього додайте яйце і сир.
- Ретельно перемішайте продукти. До маси пересипте подрібнену зелень, спеції і сіль за смаком. Потім просійте в миску борошно. Перемішавши.
- У вас вийде густе в’язке тісто. Сковороду діаметром мінімум 24 см рясно змастіть олією. Розігрійте її на середньому вогні. Викладіть на сковороду тісто.
- Готуйте корж з обох сторін до золотистої скоринки. На кожну сторону піде по 10 хвилин під кришкою. Готову страву перемістіть на тарілку і наріжте трикутниками.
Цибулевий корж — блюдо дуже просте. Але це не означає, що їм не можна балувати рідних і навіть дорогих гостей. Подавайте корж до столу гарячим разом зі сметаною або часниковим соусом. Добре така закуска підходить до хмільного. Пробуйте!