Закуска на основі сала – це традиційна страва української кухні. Його успішно готують не лише на Західній Україні та не лише для сімейних посиденьок на дачі. Таке сало часто використовують у багатьох дорогих ресторанах та кафе, як презент для відвідувачів, які чекають на своє замовлення.
Пропонуємо оригінальний рецепт, де часникова намазка із сала пропускається безпосередньо через м’ясорубку, а потім розбавляється приправами та зеленню. Пікантний смак такої нехитрої страви відмінно поєднується з бородинським або будь-яким іншим чорним хлібом. Іноді закуску подають і з житніми сухариками.
Коли подавати часникову намазку із сала
Українську закуску із сала зазвичай намазують тонким шаром на хліб та подають до гарячих перших страв: борщу, супу чи капусняку. Страва проста в приготуванні, доступна і дуже смачна. У її складі лише корисні інгредієнти, а неймовірний аромат приваблює навіть дітей.
- Сало свиняче 500 гр.
- Часник 5 зуб.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп 1 пучок
- Сіль 1 ч. л.
- Перець духмяний за смаком
- Коріандр 1 щіпка
- Для початку зніміть зі шматка сала шкірку. Наріжте середніми брусочками.
- Пропустіть підготовлене сало через м’ясорубку. Повинна вийти м’яка однорідна паста.
- Додати пропущений через прес часник. Перемішайте і спробуйте, чи достатньо часнику на ваш смак.
- Посоліть, поперчіть і киньте щіпку меленого коріандру.
- Дрібно наріжте кріп та зелену цибулю. Все добре перемішайте.
- Накрийте контейнер кришкою і поставте на 3 години в холодильник, щоб паста стала більш еластичною та просоченою.
Додаючи до основних інгредієнтів різні трави, зелень та спеції, можна експериментувати з насиченістю смаку та гостротою, вибравши для себе найбільш оптимальний варіант. Приємного апетиту, друзі!