Класичний італійський мусовий десерт із полуницею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Желатин листовий 10 гр.
- Вершки 33 % 225 мл.
- Молоко коров’яче (нежирне) 225 мл.
- Стручок ванілі ⅓ шт.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Полуниця (можна заморожену) 150 гр.
- Цукор-пісок для полуничного соусу 75 гр.
- Полуниця свіжа для прикраси 2 шт.
Кроки
- Залийте листи желатину холодною водою так, щоб вода повністю покривала желатин. Залишіть на 15 хвилин.
- Змішайте в сотейнику вершки та молоко.
- Розріжте стручок ванілі вздовж, вдаліть насіння і додайте їх разом зі стручком у молочно-вершкову суміш. Додайте цукор для вершків.
- Поставте сотейник із молочно-вершковою сумішшю на середній вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Вимкніть вогонь. Додайте в суміш мякий желатин і добре розмішайте до його розчинення. Викиньте із суміші стручок ванілі.
- Остудіть суміш і розлийте по порційним стаканчикам. Якщо ви не хочете, щоб у суміші було видно зернятка ванілі, можна попередньо процідити суміш через марлю.
- Поставте склянки у холодильник до повного застигання панна-котти. На 3:00 мінімум або на ніч.
- Приготуйте полуничний соус. Для цього в товстостінну каструлю або сотейник висипте полуницю (якщо морожена можна не розморожувати попередньо). Додайте цукор для полуничного соусу та чверть склянки холодної води. Доведіть суміш до кипіння, прокип’ятіть 3-4 хвилини. Зніміть із вогню.
- Коли соус трохи охолоне, протріть його через сито.
- Панна-котта завмерла. Тепер можна полити її полуничним соусом та прикрасити ягодами полуниці.