Легке, як хмара, з ароматом ванілі суфле pino подарує справжню насолоду. Цей чудовий французький десерт готується з доступного набору продуктів за досить зрозумілою і простою технологією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Жовтки 4 шт.
- Білки 4 шт.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Борошно пшеничне 25 гр.
- Розпушувач для тіста 1 гр.
- Масло вершкове 25 гр.
- Молоко коров’яче 165 мл.
- Екстракт ванільний 1 ч. л.
Кроки
- У каструлю влийте молоко, викладіть вершкове масло і ванільний екстракт, доведіть інгредієнти до кипіння.
- В іншій ємності змішайте жовтки, половину цукру, просіяне борошно і розпушувач для тіста. Потім частинами вливайте молочну суміш і перемішуйте інгредієнти до однорідності. Поставте ємність на вогонь і варіть масу до загустіння.
- Окремо збийте білки до отримання пишної піни, поступово всипте цукор, не припиняючи збивати.
- Акуратно перекладіть білкову масу до основного тіста і вимісіть його повільними круговими рухами. Формочки для суфле змастіть вершковим маслом і просипте цукром. Розкладіть тісто по формах.
- Випікайте суфле Піно в духовці при 190 градусах 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще 5-7 хвилин.
Ванільне суфле pino виходить дуже повітряним і смачним.