Варення “П’ятихвилинка” з чорної смородини на зиму

Варення "П'ятихвилинка" з чорної смородини на зиму

Для вас ще один легкий рецепт смачного ароматного варення з чорної смородини, яке ідеально підходить для зимової заготовки. Густе, в міру солодке, дуже смачне варення з шматочками ягід буде відмінним доповненням для будь-якого чаювання.

Варення за цим рецептом вариться всього 5 хвилинок. А всім відомо – чим менше уварюються ягоди, тим корисніше виходить готовий продукт. У такому варенні зберігається величезна кількість вітамінів. До того ж воно дуже і дуже смачне.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
25 хвДрук
  • Починати готувати варення потрібно з підготовки ягід. Обполосніть їх прохолодною водичкою. Переберіть, щоб прибрати все сміття і погані ягідки.
  • У каструлі, де плануєте готувати варення, з’єднайте воду з цукром і відправте на плиту, щоб зробити сироп.
  • Коли він закипить, викладіть в сироп смородину і варіть деякий час. Коли майбутнє варення закипить, готуйте ще 5 хвилин. Не забувайте знімати пінку.
  • Розлийте гаряче варення по заздалегідь підготовленим обробленим банкам. Протріть шийку насухо марлею, закрутіть кришками і відправте в темне місце до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь