Варення з гарбуза та меду

Варення із гарбуза з медом – чудовий варіант для тих господарок, які люблять експерименти. По праву гарбуз вважається одним з найкорисніших і найсмачніших овочів, розхвалювати його переваги можна нескінченно. Але найкраще самостійно зварити гарбузове варення та пригощатися ним у холодні зимові вечори.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
5 год 10 хвДрук
  • Гарбуз очистіть від шкірки і видаліть насіння. Апельсини та лимони обшпарити окропом і помийте гарячою водою.
  • Апельсин і лимони наріжте кубиками разом із шкіркою. Кісточки, які траплятимуться, видаліть. М’якуш гарбуза також наріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти у об’ємній ємності.
  • Подрібнений гарбуз, апельсин та лимони засипте цукром, перемішайте дерев’яною лопаткою і залиште на 4 години, щоб овочі та фрукти дали сік.
  • Через вказаний час поставте ємність на вогонь і варіть протягом півгодини від закипання. У процесі варіння періодично помішуйте масу.
  • Далі додайте рідкий мед, перемішайте.
  • Тепер можна розфасувати гаряче варення по стерилізованих баночках, закатайте їх під металеві кришки і укутайте до повного остигання.

Варення з гарбуза та меду виходить дуже ароматним, з густим сиропом та яскравим помаранчевим кольором. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь