Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків із корицею. Десерт набуває незрівнянного аромату та смаку за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим за консистенцією і може використовуватися як прошарок десертів з різного тіста.
Як розпочати готувати варення з кабачків з корицею
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок (очищений) 1.5 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Кориця 3 ч. л.
- Лимон 1 шт.
- Апельсин 2 шт.
Кроки
- Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Ретельно вимийте кабачки, апельсини та лимон. Апельсини та лимон обдайте заздалегідь підготовленим окропом.
- Обсушіть та очистіть лимон та апельсини від шкірки.
- Кабачки обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Якщо використовуєте старі кабачки, очистіть від шкірки, а потім, скориставшись столовою ложкою, витягніть серцевину з насінням. Зверніть увагу, що вага кабачка вказана в очищеному вигляді.
- Очищені кабачки натріть на великій тертці.
- Очищені апельсини та лимон наріжте на кілька частин, акуратно витягніть всі кісточки, за бажанням відокремте перегородки. Підготовлені фрукти викладіть у чашу блендера.
- Цитрусові подрібніть до однорідної консистенції.
- Потім шкірку фруктів викладіть у чашу блендера.
- Шкірку подрібніть, а потім додайте необхідну кількість меленої кориці і стільки ж цукрового піску.
- Знову подрібніть за допомогою блендера. Для того, щоб заощадити час, всі інгредієнти можна пропустити через м’ясорубку, подрібнити за допомогою кухонного комбайна або за допомогою блендера.
- Підготовлені кабачки, подрібнені апельсини та лимон, а також їхню шкірку з корицею викладіть у металевий посуд із товстим дном.
- Ретельно перемішайте.
- Потім додайте потрібну кількість цукрового піску і добре перемішайте.
- Місткість із вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 20-25 хвилин.
- Потім зніміть із вогню. Додайте паличку кориці, перемішайте і залиште до повного остигання приблизно на 10-12 годин. Банки ретельно вимийте та простерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
- Після повного остигання витягніть паличку кориці і знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 10 хвилин. Гаряче варення обережно розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання.
Потім банки з варенням з кабачків з корицею перемістіть у темне прохолодне місце на зберігання. Подавайте кабачкове варення до чаю, намастивши на шматочок свіжого ароматного хліба.
Приємної насолоди!