Варення з кабачків із корицею

Варення з кабачків із корицею

Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків із корицею. Десерт набуває незрівнянного аромату та смаку за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим за консистенцією і може використовуватися як прошарок десертів з різного тіста.

Як розпочати готувати варення з кабачків з корицею

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
13 год 0 хвДрук
  • Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Ретельно вимийте кабачки, апельсини та лимон. Апельсини та лимон обдайте заздалегідь підготовленим окропом.
  • Обсушіть та очистіть лимон та апельсини від шкірки.
  • Кабачки обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Якщо використовуєте старі кабачки, очистіть від шкірки, а потім, скориставшись столовою ложкою, витягніть серцевину з насінням. Зверніть увагу, що вага кабачка вказана в очищеному вигляді.
  • Очищені кабачки натріть на великій тертці.
  • Очищені апельсини та лимон наріжте на кілька частин, акуратно витягніть всі кісточки, за бажанням відокремте перегородки. Підготовлені фрукти викладіть у чашу блендера.
  • Цитрусові подрібніть до однорідної консистенції.
  • Потім шкірку фруктів викладіть у чашу блендера.
  • Шкірку подрібніть, а потім додайте необхідну кількість меленої кориці і стільки ж цукрового піску.
  • Знову подрібніть за допомогою блендера. Для того, щоб заощадити час, всі інгредієнти можна пропустити через м’ясорубку, подрібнити за допомогою кухонного комбайна або за допомогою блендера.
  • Підготовлені кабачки, подрібнені апельсини та лимон, а також їхню шкірку з корицею викладіть у металевий посуд із товстим дном.
  • Ретельно перемішайте.
  • Потім додайте потрібну кількість цукрового піску і добре перемішайте.
  • Місткість із вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 20-25 хвилин.
  • Потім зніміть із вогню. Додайте паличку кориці, перемішайте і залиште до повного остигання приблизно на 10-12 годин. Банки ретельно вимийте та простерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
  • Після повного остигання витягніть паличку кориці і знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 10 хвилин. Гаряче варення обережно розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання.

Потім банки з варенням з кабачків з корицею перемістіть у темне прохолодне місце на зберігання. Подавайте кабачкове варення до чаю, намастивши на шматочок свіжого ароматного хліба.

Приємної насолоди!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь