Ваніль надає кавуновому варенню характерний аромат, а сік лимона приємну кислинку і цитрусовий аромат. При бажанні можна додати сік половини апельсина.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кавун (шкірки) 800 гр.
- Цукор-пісок 800 гр.
- Ванільний цукор 15 гр.
- Лимон ½ шт.
- Вода 1-1.2 л.
- Сода 10 гр.
Кроки
- Вимиті кавунові кірки очистіть від грубої шкірки. Поріжте шматочки довільною формою і розміром.
- У воді розчиніть соду, викладіть в неї порізані шматочки, залиште на 3-4 години. Вони стануть м’якше. Промийте чистою водою.
- Всипте вказану кількість цукру, перемішайте. Через 2 години нагрійте і проваріть чверть години, видаліть пінку, що утворилася. Залиште на 4 години, нехай шматочки наситяться сиропом.
- Проваріть 20-25 хвилин, всипте ванільний цукор, додайте сік лимона.
- Проваріть ще 10 хвилин. Розкладіть готове кавунове варення в стерилізовані ємності, щільно закрийте.