Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичні ласощі і додати до нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка та м’яти. Приготувати таке варення не складніше, ніж звичайну заготівлю з полуниці. У цьому дуже легко переконатися, скориставшись рецептом, який ми представили до вашої уваги.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 400 гр.
- Базилік свіжий 12 шт.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимон ½ шт.
- М’ята свіжа 10 шт.
Кроки
- Готувати варення із полуниці з базиліком просто! Ретельно промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжку, після чого засипаємо ягоду цукром. Даємо настоятися полуниці кілька годин для того, щоб вона пустила сік.
- Через кілька годин миємо лимон, знімаємо з нього цедру. Нарізаємо тонкою смужкою лимон і відправляємо до полуниці. Відправляємо полунично-лимонну масу на вогонь.
- Тим часом базилік та м’яту необхідно промити та викласти на паперовий рушник для видалення зайвої рідини.
- Після закипання полунично-лимонної маси додаємо в неї листя м’яти та базиліка, варимо все протягом десяти хвилин. У процесі варіння не забуваємо знімати з варення піну.
- Наше варення майже готове. Залишилося зняти його з вогню, остудити, розкласти чисті сухі банки і закрити кришками.