Варення з полуниці з базиліком і м’ятою

Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичні ласощі і додати до нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка та м’яти. Приготувати таке варення не складніше, ніж звичайну заготівлю з полуниці. У цьому дуже легко переконатися, скориставшись рецептом, який ми представили до вашої уваги.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Готувати варення із полуниці з базиліком просто! Ретельно промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжку, після чого засипаємо ягоду цукром. Даємо настоятися полуниці кілька годин для того, щоб вона пустила сік.
  • Через кілька годин миємо лимон, знімаємо з нього цедру. Нарізаємо тонкою смужкою лимон і відправляємо до полуниці. Відправляємо полунично-лимонну масу на вогонь.
  • Тим часом базилік та м’яту необхідно промити та викласти на паперовий рушник для видалення зайвої рідини.
  • Після закипання полунично-лимонної маси додаємо в неї листя м’яти та базиліка, варимо все протягом десяти хвилин. У процесі варіння не забуваємо знімати з варення піну.
  • Наше варення майже готове. Залишилося зняти його з вогню, остудити, розкласти чисті сухі банки і закрити кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь