Великодня заварна паска

Пекти Великодні частування для мене справа нова і цікава. Пристрастилася Я до нього зовсім недавно, коли доньці було трохи більше року. За цей час спекла неймовірно смачні краффіни, паски з сиром і класичні паски на заварному тісті. Великодня заварна паска – найніжніше частування. Напередодні світлого свята поспішаю поділитися з вами перевіреним рецептом цієї тематичної випічки.

Паски на заварному тісті відрізняються особливою вологістю і легкістю м’якушки. Після сирних частувань вони мої найулюбленіші. Обов’язково спробуйте цей рецепт, впевнена, і вам він припаде до душі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Замочіть родзинки в алкоголі.
  • Приготуйте штрейзельную крихту. Волоські горіхи підсушіть в духовці, потім подрібніть в блендері. Додайте 50 г охолодженого вершкового масла, 100 г борошна і 100 г цукру, збийте ще раз. Загорніть масу в харчову плівку і відправте в морозильну камеру.
  • Заваріть борошно. У велику ємність просійте 100 г борошна, насипте 100 г цукру і дрібку солі. Ретельно перемішайте віночком.
  • 250 мл молока доведіть до кипіння, потім відразу зніміть з вогню і всипте в нього приготовлену суху суміш. Перемішайте віночком або міксером на невеликій швидкості до однорідності. Дозвольте суміші охолодитися до кімнатної температури.
  • Злегка підігрійте молоко, що залишилося, потім додайте в нього 2 ч.л. цукру і свіжі дріжджі. Перемішайте до утворення однорідної маси. Залиште суміш підходити в теплому місці на 15 хвилин.
  • Розтопіть 125 г вершкового масла на водяній бані і охолодіть.
  • Тим часом збийте жовтки з цукром, що залишився до густої, світлої маси.
  • Вилийте дріжджі, що підійшли в борошняну суміш, що остигнула і перемішайте до однорідності.
  • Додайте остигле розтоплене вершкове масло і знову добре перемішайте. Потім додайте збиті жовтки, перемішайте. Просійте сюди ж залишилися 500 г борошна.
  • Починайте вимішувати тісто. Накрийте його харчовою плівкою і відправте в тепле місце приблизно на 1 годину.
  • На дрібній тертці натріть лимонну цедру.
  • Розкладіть родзинки на паперових рушниках, щоб його підсушити. Потім обваляйте його в борошні.
  • Коли тісто підніметься до верхнього краю ємності, додайте в нього родзинки, кардамон, ванільний цукор і лимонну цедру. Знову добре вимісити тісто, накрийте миску і знову приберіть в тепле місце на 1 годину.
  • Після закінчення цього часу вимісити тісто ще раз.
  • Викладіть готове тісто в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх приблизно на третину. Залиште підніматися. Перед випічкою посипте штрейзельной крихтою.
  • Випікайте при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.

Оскільки ця заварна паса посипаю штрейзельной крихтою, вважаю, що інших прикрас вона не потребує. Коли не використовую крихту, люблю декорувати паски подрібненими горіхами і сухофруктами. Красиво і корисно!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь