За даним рецептом дуже легко приготувати смачне і корисне варення без уварювання. Завдяки тому, що ягоди не піддаються термічній обробці, в них залишається набагато більше вітамінів, ніж при будь-якому рецепті, де ласощі потрібно уварювати. Густе, ароматне, з природним смаком чорної смородини – таке варення буде відмінним десертом і влітку, і взимку.
Зверніть увагу, що готувати це варення краще на ніч, щоб воно постояло в прохолоді і не забродило. Постарайтеся знайти для нього місце в прохолодному провітрюваному приміщенні. Не тримайте його так занадто довго – почніть розливати по банках вранці відразу ж після того, як прокинетеся.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 3 кг.
- Цукор-пісок 3.6 кг.
Кроки
- Гарненько обполосніть смородину в прохолодній воді, потім в обов’язковому порядку обсушити її. Переберіть ягоди: видаліть сміття і погану смородину, відріжте хвостики і плодоніжки.
- Подрібніть ягоди за допомогою блендера (можна використовувати погружной або чашу з подрібнювачем) до рівномірного однорідного стану.
- У каструлі з’єднайте цукор і смородину і гарненько все перемішайте. Залиште настоюватися на ніч в прохолодному місці, прикривши зверху рушником. Обов’язково перемішайте її ще хоча б 1 раз.
- Вранці у вас вийде густа маса. Ще раз гарненько перемішайте.
- Після цього можете розливати по заздалегідь підготовленим простерилізованим банкам. Закрийте капроновими кришками і зберігайте в холодильнику.