Ненав’язливий і цікавий смак надає вівсяному печиву мед. Випікати його можна у вигляді плоских фігурок, тоді воно буде хрустким. Можна і у вигляді невеликих колобків, тоді воно буде всередині м’яким, а зовні покрито хрусткою скоринкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Масло вершкове ½ пачки
- Куряче яйце 1 шт.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Сода ⅓ ч. л.
- Лимонна кислота ⅓ ч. л.
- Сметана 30% 2 ст. л.
Кроки
- У посуд для замісу тіста помістіть всі сухі продукти (борошно, пластівці, соду, лимонку і цукор) в зазначеній в рецепті кількості і перемішайте їх ложкою.
- Розтопіть в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і мед.
- У посуд з сухими інгредієнтами вбийте яйце, додайте розтоплені масло, сметану і мед.
- Ложкою замісіть тісто до однорідного стану.
- Застеліть пекарським папером деко і змастіть його рослинною олією.
- Мокрими руками скачайте зі шматочків тіста маленькі колобки (розмір волоського горіха) або коржі і покладіть їх на деко.
- Випікайте печиво в духовці, розігрітій до 180° C протягом 25-30 хвилин до красивого золотистого кольору.
Медове вівсяне печиво готове.